RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli yngre med Petre

Sist oppdatert:
NRKs ungdomskanal er livredd for å bli 30-årskanalen. Petre skal bli den nye stemmen til den nye generasjonen.

Petre har innkalt til pressekonferanse for å dele det glade budskapet.

Det er bekmørkt i Studio 19 i NRK Radiohuset. "Dette er Petre" forteller en slørete metallisk kvinnestemme over høyttalerne. Så er det masse svisj og svosj og Petre-jingler, før trønderhumoristene Are og Odin spretter fram like humanistiske og blide som alltid.

Odin har bustete hår, brettede grønne slagstøvler, olabukse som er høyt i livet, blårutete skjorte og allværsjakke. Rundt halsen har han rødt saueslips med ett svart får. Are er mer moderat i olabukser og svart Beatles "Revolver" t-skjorte. Sammen synger de sin egenkomponerte "Pressekonferanse"-sangen. Are og Oden er dagens konferansierer.

Kanalsjef Marius Lillelien, tidsriktig kledd i hvit catalina-jakke med tennisstriper, skryter av at det kun er PBS-kanaler som har et sånt flott studio med anledning til å ha et helt band og live-musikk. Petre skal gi ungdommen det de vil ha, det de ikke visste de ville ha og kanskje noe de hater. Petre skal være den nye stemmen for den nye generasjonen.

- Vi ønsker å bevare preget som ungdomskanalen. Vi har unge nye folk. Men det er mest bevisst på musikken. Det er mer relevant å spille hiphop enn Beatles. Det blir mer musikk, ja, men ikke i alle programmer. Vi skal få frem nye stemmer. Både de som får jobb og kilder. Vi vil snakke med folk som ikke er i nyhetsbildet ellers, forteller Lillelien til Propaganda.

Konferansierer Are og Odin har forberedet "Overheidd" der de presenterer stolt og littegranne nervøst det nye Petre. Petre skal gå i en ny retning, forteller han og illustrerer med en sau som skifter retning: "Vi skal ta dem all!"

Petres yngste programleder er bare 19 år gamle Marius, som er student og synes det er tidlig å stå opp klokken syv for å spille plater fra ni. En annen nyhet er "Marte", som spiller listepop.

- Det er viktig at Petre blir Petre, vi må passe på at vi ikke blir en 30-årskanal. Det er veldig typisk for de unge Public Broadcasting Service-kanalen, at de vokser med programlederne, forteller musikksjef Håkon Moslet til Propaganda.

- Det blir en pen blanding av hits og musikk du ikke får andre steder. Av 126 timer med musikk i uken, er 40 timer uformattert. Det vil si at programlederne plukker ut sine egne plater. Resten er meg. Vi velger utifra hva vi tror har appell – er du 16 år skal du kunne kjenne deg igjen på Petre, mener Moslet.

Ragnhild står for noe av den mindre formatterte musikken i "Urørt".

"Kyrre" har fått ettermiddagstimen mellom seks og syv fordi han er relativt ubeskjeden når det gjelde lønnskrav og fordi han er flink til å stille spørsmål. Nå skal han ringe rundt til hele verden og spørre om ting han lurer på.

- Dere selvtenkende frie presse - ta en, ta to, ta tre, ta fem t-skjorter - bare skriv noe bra når dere kommer hjem. Are og Odin er nådeløse humanister. Nye Petre starter 1. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere