RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blide aktivister fikk ikke se Obama

Cindy Sheehan, Fredsprisen-demonstrasjon
Cindy Sheehan, Fredsprisen-demonstrasjon Foto: Arild J. Waagbø
Sist oppdatert:
- Og så fikk vi ikke se Obama en gang! klaget en smilende Stein Lillevolden.

STORTINGET (Nettavisen): Politiet forsøkte så godt de kunne å rydde vei for fredsdemonstrantene som toget mot Eidsvolls plass foran Stortinget og Grand Hotel, men bare den første delen av toget med over 1000 demonstranter fikk så vidt plass - og utsikt til Grand Hotel fra bakerste rad i Stortingsgaten.

For plassen var allerede opptatt de mange tusen i fakkeltoget på Eidsvoll plass. Mange av fredsdemonstrantene ble stående på Wessels plass - bak Stortinget, da president Barack Obama vinket til folkemengden.

Bak Stortinget sto også en kjent aktivist - nemlig Stein Lillevolden. Lillevolden klaget godlynt og smilende til sine meddemonstranter over at han ikke hadde fått sett den amerikanske presidenten.

- At dere våger!
Demonstrasjonen, som på alle måter gikk fredelig for seg, startet med appeller på Jernbanetorget i Oslo med Erling Borgen som konferansier klokken 18 torsdag.

- At dere våger! sa fredsaktivist Cindy Sheehan ta hun fikk mikrofonen. Sheenan mistet sin sønn i krigen i Irak.

LES OGSÅ:- Jeg ble sint av Obamas tale

Hun erklærte at hun ikke har noen fiender i Afghanistan, Pakistan eller Irak.

- Vår fiende er den ekstreme, styrende klassen, sa Sheehan til jubel fra fredsdemonstrantene.

- Masseødeleggelsesvåpen
Da Ida Thomassen i Changemaker holdt appell før avmarsjen, minnet hun demonstrantene på at det er håndvåpen som tar flest liv i verden.

- 2000 mennesker blir drept av håndvåpen hver eneste dag. Håndvåpen er verdens verste masseødeleggelsesvåpen, sa Thomassen før toget gikk.

Bare noen få av fredsdemonstrantene fikk et glimt av president Obama og med frue da de dukket opp på den skuddsikrede Grand-balkongen klokken 19 torsdag. Det er heller tvilsomt om ekteparet hørte demonstrantenes taktfaste krav om at krigen i Afghanistan må stanses.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere