GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Flamingoen ble angrepet av fire ungdom onsdag. Den fikk synlige skader på nebbet og hodet og blødde fra øyet, tilstanden er kritisk, skriver BBC. Torsdag skriver dyrehagen at flamingoen er på bedringens vei, og at de prøver å få den på bena.

- Det er for tidlig å si hvor lang tid det vil ta før den kommer seg, fordi sjokket kan være stort for en så gammel fugl, heter det i en uttalelse fra dyrehagens hjemmeside.

Gammel
Flamingoen kom til Adelaide Zoo i 1933, og har vært der siden. Man regner med at den er den eldste fuglen av denne typen i verden. Den er nesten blind, og er en av de største attraksjonene i parken. Til tross for at den utvilsomt er en av de eldste fuglene i verden, har den et bra liv, skriver BBC.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Flamingoen har levd sammen med en chilensk flamingo siden 1940-tallet. Dyrepasserne er nå redd for partneren, som må være alene mens den skadde fuglen behandles.

- Dette er første gang den er alene siden den kom, og dyrepasserne var redd for at den ikke ville takle det, sier dyrehagens informasjonsansvarlige Belinda Redman ifølge Daily Telegraph.

Les mer fra Dittdyr. no:

Nekter å drikke fra tåteflaske

Sofagris? ikke velg schäfer

7 år og senil

Skyldige tatt
Politiet har arrestert fire ungdom i alderen 17-19. De har nå sluppet ut mot kausjon i påvente av rettssak. Flere vitner har meldt seg i saken.

Ifølge dyrehagen er noe av grunnen for populariteten at den har vært lett tilgjengelig for publikum. Det er bare et gjerde i knehøyde som skiller publikum fra fuglene. BBC skriver at dyrehagen har opplevd flere alvorlige hendelser før, blant annet ble 64 dyr drept av to menn i 1985.