RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blinde Hulda (98) må bo alene

Foto: Silje Rindal (Gudbrandsdølen Dagningen)
Sist oppdatert:
Torsdag blir Hulda Lønstad sendt hjem fra sykehjemmet. Hun er 98 år gammel, nesten blind og trenger hjelp med alt.

Nå må den eldre damen bo alene i fire uker. De pårørende fortviler og forteller til GD at Hulda Lønstad er redd og har grått mye fordi hun må hjem.

Løfte om langtidsplass

98-åringen har vært på sykehjemmet i Lillehammer i to uker på vurderingsplass. De pårørende mener det ble gitt løfte om langtidsplass etter de to ukene, men først 7. april får Hulda Lønset flytte tilbake til sykehjemmet. De har fått muntlig løfte om langtidsplass fra denne datoen.

I fem år har barnebarnet Line Haugli gitt bestemoren daglig stell hjemme.

- Men nå har jeg møtt veggen, sier hun til avisen.

Hun forteller at hun har vært hos bestemoren seks dager i uka i fem år, ofte i flere timer om gangen. Hun beskriver den gamle som svært pleietrengende og til tider forvirret.

Vil få hyppige besøk

Ifølge de pårørende har Hulda bare fått muntlig løfte om økt hjemmetjeneste, men datteren, Randi Haugli (73 år) og barnebarnet har ikke hørt noe om hvor mange besøk i døgnet det kan bli.

- Kommunen betrakter meg som en del av hjelpeapparatet. Når bestemor trykker på trygghetsalarmen, ringer de til meg først. Da må jeg slippe alt jeg har i hendene og styrte av gårde. Hjemmetjenesten bruker ofte én time på å komme etter at trygghetsalarmen er aktivert. Jeg har gitt kommunen lillefingeren, og de har tatt hele hånda. Nå har jeg møtt veggen. Jeg orker ikke mer. Jeg er blitt fortalt at bestemor hadde fått langtidsplass på sykehjemmet for lenge siden dersom vi pårørende hadde bodd et annet sted, sier Line Haugli til avisen.

Leder for tildelingsenheten, Ragnhild Bakken, sier til GD at Hulda Lønstad vil få hyppige besøk av hjemmetjenesten de fire ukene hun må bo hjemme, også om natta, om det er behov for det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere