RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VAKTHOLD: Politimannskaper på stedet fikk ordre om å ha på seg verneutstyr da bombegruppen skulle ufarliggjøre den bombelignende gjenstanden vekteren hadde plassert.
VAKTHOLD: Politimannskaper på stedet fikk ordre om å ha på seg verneutstyr da bombegruppen skulle ufarliggjøre den bombelignende gjenstanden vekteren hadde plassert. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Blindern-vekter løslatt etter én uke i varetekt

Sist oppdatert:
Den 35 år gamle Nokas-vekteren som er siktet etter bombealarmen på Blindern forrige uke, er løslatt etter en uke i varetekt.

Vekteren, som er siktet for falsk forklaring, falsk nødmelding, falsk anmeldelse og trusler, ble fremstilt for ny fengsling fredag. Men Oslo tingrett ville ikke etterkomme politiets ønske om ytterligere en uke i varetekt.

Her kan du tipse Nettavisen på mail, eller ved å ringe 02060.

Politimannskaper saumfaret området på Blindern.

Politiet droppet anken

Det kommer frem i kjennelsen som ble offentliggjort fredag. Retten mener det ikke foreligger fare for bevisforspillelse.

– Det er deilig å se at systemet av og til virker. Jeg er ikke overrasket over løslatelsen, sier mannens forsvarer Trygve Staff til Dagbladet.

Politiadvokat Kari Kirkhorn anket  først avgjørelsen, men fikk ikke medhold. Hun begjærte deretter oppsettende virkning, noe som ville medført at vekteren hadde måttet forbli i varetekt inntil anken var behandlet i Borgarting lagmannsrett.

Dette fikk politiadvokaten heller ikke medhold i. Kirkhorn besluttet dermed å droppe anken, står det i kjennelsen.

Erkjenner falsk forklaring

Det var natt til onsdag 5. august at vekteren meldte til politiet at han var skutt i brystet på universitetsområdet på Blindern i Oslo.

I avhør opplyste vekteren deretter at han selv hadde avfyrt skuddene og utplassert gjenstanden som ifølge politiet var laget for å se ut som en bombe. I sin første forklaring hadde han sagt at han møtte to menn mens han var på jobb, og at den ene løsnet flere skudd mot ham.

Vekteren har erkjent straffskyld for falsk forklaring, falsk nødmelding og falsk anmeldelse, men har nektet skyld for trusler. Den bombelignende gjenstanden skulle brukes til en paintballkamp, forklarte vekteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere