Gå til sidens hovedinnhold

Blir barnehage og boliger

Byrådet vil gjøre om gamle Elvebakken skole til barnehage og boliger.

SENTRUM: Byrådet har foreslått å regulere Osterhaus gate 22 og Hausmanns gate 37-39. Planen er at flesteparten av bygningene skal bevares og samtidig utvikles til barnehage og boliger.

– Vi ønsker at det skal være attraktivt å bo i byen, også med barn, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Bevaring og utvikling

Byrådet foreslår at gamle Elvebakken skole skal utvikles til en barnehage med inntil ni avdelinger med gode utearealer midt i Oslo sentrum.

– Her blir det en god kombinasjon av bevaring og utvikling, påpeker han.

– I tillegg blir det mulighet for inntil ti leiligheter i rektorboligen, fortsetter Fredriksen. Han påpeker at de store trærne mot Osterhaus gate vil bli bevart.

– Men hvorfor skal dere regulere Elvebakken skole når det er mangel på skoler i Oslo?

– Vel, nå har vi jo bygget en helt ny Elvebakken videregående skole. Dessuten er barnefamilier og lekeplasser i sentrum noe vi prioriterer høyere akkurat nå, sier Fredriksen til Østkantavisa.

– Hvorfor?

– Vi ser at det er mindre grad av utflytting av barnefamilier i sentrum, noe som fører til en enorm barnevekst i indre by.

– Dermed fører dette også til en økende etterspørsel og behov for flere barnehager og lekeplasser i sentrum, forteller han.– Dersom forslaget vårt slår igjennom kommer vi til en få en barnehage og lekeplass midt mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka.

– Noe som er en helt utmerket plassering og kommer til å gjøre Oslo sentrum veldig attraktiv for barnefamilier.

– Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Fredriksen.

– Ikke hensiktsmessig

– Er den gamle skolen ikke brukbar som skole lenger?

– Det er tidligere blitt foreslått å fortsette å bruke gamle Elvebakken som skole, men forslaget har ikke slått igjennom, forteller han.

Fredriksen tror det er først og fremst fordi det ikke er hensiktmessig å bruke gamle skoler etter dagens studiekrav.

– Det er ofte høye krav avhengig av hvilke studietilbud som skal tilbys ved skolen og da egner ikke gamle skoler seg noe særlig.

– Jeg tror det er mye mer hensiktmessig å bruke det til barnehage, ettersom behovet for barnehager i sentrum er mer kritisk, legger han til.

Men han påpeker at det fremdeles vil være muligheter for undervisningsvirksomhet dersom noen skulle ønske det, uten at han helt klarer å sette fingeren på hvordan det kunne ha blitt.

Gode solforhold

– Store deler av utearealene vil få gode solforhold og vil være tilgjengelig for beboere utenom barnehagens åpningstid. Også på den måten legger planen bedre til rette for en barnevennlig by, med nye trygge leke- og oppholdsarealer etter barnehagens åpningstider, legger Fredriksen til.

Han synes at det er et avgjørende faktor at bebyggelsens uterom kan benyttes av alle.

– Lekeplassen kommer til å bli helt utmerket for barnevogn og kaffekopp-tur, sier han fornøyd. Dersom forslaget slår igjennom håper han at reguleringsplanene kan settes i live så raskt som mulig.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn