*Nettavisen* Nyheter.

Blir dette tidenes rallyspill?

Når nykommeren «Richard Burns Rally» slippes i mars neste år, kan du antagelig bare glemme WRC 3. Maken til grafikk har vi ikke sett på lenge.

23.06.04 14:52

I jungelen av mailinglister er det vanskelig å få pløyd igjennom alt som dumper ned i postkassen, men sent en fredag kveld i Sone2-redaksjonen dukket det opp noe som pirret nysgjerrigheten: Et bilde av en vei, og så et liknende bilde av den samme veien...

«Rally games are about to receive a major shakedown... » lød tittelen på mailen. Vanligvis betyr pressemeldinger av den typen at «dette spillet er ikke bra, så vi må hype det skikkelig». Men ikke denne gangen. Antageligvis.

Vi har ikke fått testet spillet, eller vært på besøk hos utviklerne, så spillet i seg selv kan vi egentlig ikke uttale oss om, men maken til grafikk på skjermbildene har vi ikke sett tidligere. Ta bare en titt på bildeserien, så forstår du hva vi mener.

Nærmere virkeligheten
I følge spillselskapet SCI er «Richard Burns Rally» det første spillet som simulerer ekte rally. For å vinne må du ikke bare kjøre raskest, du må også tenke taktisk, bruket hode, være utholdende og villig til å ta noen sjanser.

De andre kjørerne i spillet er utrustet med individuell kunstig intelligens. Det vil si at hver kjører har sin egen kjørestil og temperament du må ta hensyn til.

For første gang er også tilskuerne med i spillet. Noen ganger vil de kanskje forville seg ut på banen, men vil også komme løpende til for å hjelpe deg tilbake på veien hvis du har kjørt deg fast. Går det skikkelig galt må du vente på redningshelikopteret.

Som sagt. Vi har ikke testet spillet, men det høres ekstremt lovende ut. Sone2 kommer med mer informasjon nærmere slippdato.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.