RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir du lykkelig av slanking?

Forskere har gjennomgått ulike slankestudier.

(SIDE2): Den slankende effekten av ulike tiltak har vært gransket i en rekke vitenskapelige studier. Men inntil nylig visste man lite om man ble mer tilfreds hvis man gikk ned i vekt.

Denne artikkelen er levert av Helsenett.no

En rekke forskningsrapporter har belyst helsefarer som følge av overvekt. Man vet blant annet at personer som veier for mye har økt risiko for å få diabetes, slitasjegikt og høyt blodtrykk.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

En gruppe forskere har nå gjennomgått 395 vitenskapelige undersøkelser som har forsøkt å belyse denne problemstillingen. Kun 34 av disse undersøkelsene var utført på en slik måte at de kunne tillegges vekt. De omfattet slankende tiltak som å endre kostholdet og mosjonere mer, bruk av medisiner, akupunktur eller kirurgiske inngrep.

Les andre temasaker fra Helsenett.no:
Øyecelletransplantasjon
Når begynne med tannpuss
Effekten av tøying

Man skilte deretter effekten av tiltakene fra effekten av den reduserte vekten. For eksempel vil nesten alle personer som begynner å trene få økt livskvalitet uavhengig av om vekten går ned eller ikke. I denne studien ønsket forskerne å finne ut om man ble lykkeligere utelukkende av at overflødig vekt forsvinner. Når man summerte resultatene viste det seg at færre kilo hos de fleste mennesker oftest ikke fører til:

- et lysere sinn
- mer tilfredshet
- mindre smerter
- økt trivsel sammen med andre mennesker
- opplevelse av bedre helse

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere