Gå til sidens hovedinnhold

Blir en dag ekstra i Oslo

Deler av Obamas agenda i Oslo er klar.

- Vi fikk en ny bestilling i går. Den utvidet amerikanernes reservasjon av hele hotellet fra 9. desember fram til og med 11. desember, bekrefter direktør ved Grand Hotel, Svein-Petter Haslerud, til NRK.

Obama og Co legger dermed beslag på alle de 290 rommene, inklusive 52 suiter.

Møter Jens
Det er fremdeles mye som ikke er kjent, men det er nå klart at den amerikanske presidenten i løpet av sitt besøk i Norge skal treffe statsminister Jens Stoltenberg.

- Hovedtemaet kommer til å bli klima. Det er nær kontakt mellom norske og amerikanske myndigheter nå, og det er noe av det vi er blitt enige om, sier ekspedisjonssjef Ingvard Havnen, leder av internasjonal avdeling ved Statsministerens kontor, til Aftenposten.no.

Møtet skal etter planen finne sted morgenen den 10. desember, men ingenting er så langt spikret.

Dropper tradisjoner
Obama skal til København dagen før fredsprisutdelingen, for å følge klimaforhandlingene der. Presidenten lander i Norge 9. desember, og er ventet å ha med seg en stor delegasjon. Han dropper fredspriskonserten i Oslo Spektrum kvelden 11. desember, den samme gjør han med det tradisjonsrike og direktesendte CNN-intervjuet fra Rådhuset.

Les: Obama likevel til København

Les også: - Ligg unna takene når Obama kommer!

Ifølge NTB er det mulig at både energiminister Steven Chu og den amerikanske presidentens sikkerhetsrådgiver James Jones tar turen til Oslo sammen med Obama.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar