Gå til sidens hovedinnhold

Blir enda større

Senteret får 3500 nye kvadratmeter, 10-15 nye butikker og ny møteplass.

STOVNER: – Vi vil skape en arena som har shopping i bunnen, men som blir en livsløpsarena hvor man kan oppleve ting, få tilgang på trening, helsetilbud og andre tjenestetilbud, sier André Gaden, eiendomssjef i Sektor Gruppen, som kjøpte Stovner senter i fjor.

Utvidelsen vil skje over det som er varemottak i dag. Senteret vil også få ny hovedinngang mot et torg og den kommende Linjeparken.

Utvidelsen vil gi plass til 10–15 nye butikker og spisesteder. Senteret har i dag cirka 80 butikker.

– Vi vil omsette for 1,2 til 1,3 milliarder kroner og blir et stort senter i norsk sammenheng, sier Gaden.

Ferdig før jul 2016

Rammesøknad for utvidelsen er sendt inn og planen er å starte byggingen i første kvartal av 2015. Parallelt med utvidelsen skal strukturen på senteret endres og fellesarealene rustes opp. Etter planen skal det nye senteret stå klart høsten 2016.

– Vi ønsker å ha så mye som mulig av senteret åpent til enhver tid og må derfor ta for oss ulike områder i ulike faser. Vi vil gjøre dette så skånsomt som mulig for kunder og butikkene.

Tilbakemeldingen så langt er svært gode. Flere butikker og spisesteder har meldt interesser for leie av de nye lokalene.

– Mange går og venter på dette og er spente på det som skal skje. Det er veldig gøy å registrere, utvidelsen blir bra for oss og for Stovner, sier Gaden.

Linjeparken

Bymiljøetaten går i løpet av høsten i gang med byggingen av Linjeparken på arealet som i dag beskrives som ubrukte asfaltarealer og et uryddig veisystem utenfor senteret. Sammen med torget utenfor senteret er håpet å kunne skape en ny møteplass.

– Vi har en tett og god dialog med Bymiljøetaten. Parken vil uten tvil gi et betydelig løft for området og bli en grønn lunge foran senteret, samtidig som det på torget hos oss vil kunne tilrettelegges for aktivitet og servering, sier Gaden.

Andre saker fra dittOslo:

29 kvadratmeter på Linderud til Majorstuen-pris

Håper at ny skatehall er klar til 2017