RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Thinkstock)

Blir feit av peiskosen

Sist oppdatert:
Ikke bare fordeler med et godt og varmt hjem.

(SIDE2): Frokosten har allerede fått gjennomgå, og det er ikke den eneste kosen man bør droppe om man vil høre på forskerne.

Mange klager over høye strømpriser og kostnader ved å holde hjemmet lunt og varmt, uten at det fører til at man skrur ned på termostaten. Men dersom du trenger en annen grunn til å senke temperaturen enn å spare penger, så kan en ny undersøkelse muligens være motiverende.

Britiske forskere mener nemlig å vite at ved å oppholde oss i varme rom, forbrenner vi færre kalorier ettersom kroppen ikke trenger å jobbe for å holde oppe temperaturen - og dermed blir vi feitere.

Det skriver dailymail.co.uk.

Fryser ikke
Også moderne isolering av hus og hjem er med å holde temperaturen oppe og høy, og bidrar derfor også til at vi ikke trenger å gjøre så mye selv for å ikke fryse.

At vi i tillegg tilbringer stadig mer tid innendørs bidrar også til problemet, mener forskerne ved University College i London, som mener det er en direkte forbindelse til varme hjem og overvekt i USA og Storbritannia.

- Dersom kroppen allerede er varm, så trenger den ikke å omvendte såkalt «brunt» fett til energi for å skape varme, står det i studien, som er gjengitt i Obesity Reviews.

«Brunt» fett var tidligere trodd å være noe kun nyfødte hadde, for å holde oppe kroppstemperaturen, men senere forskning viser at det også finnes hos voksne.

Mindre forskjeller
Langvarig tilvenning til å oppholde seg i varmen, kan også redusere evnen til å benytte/å ha benyttet/og benyttet dette fettet som energi.

- Jo mer tid innendørs, oppvarmede hjem og luftregulering, i tillegg til stadig høyere forventninger til varme og komfort, er med på å minske de temperaturforskjellene vi er vant med i det daglige, sier Fiona Johnson, som har ledet studien.

Johnson mener det derfor er viktig å se på oppvarming, i tillegg til matvaner og fysisk aktivitet.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere