RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir «GTA IV» utsatt?

Sist oppdatert:
Analysefirma går «GTA»-utgiver Take-Two nærmere etter i sømmene.

(Spillmagasinet): I mars 2007 var det et realt spillopprør i «GTA»-utgiveren Take-Two, og hele styret måtte si takk og farvel.

Video:Se traileren til «GTA IV»

Et nytt styre er på plass, men det er usikkert i hvilken retningen selskapet nå skal gå. Det svaret kommer antagelig i midten av juni, da Take-Two skal legge frem den økonomiske rapporten for sitt andre finanskvartal.

I den anledning har den anerkjente analytikeren Michael Pachter i Wedbush Morgan Securities spekulert litt om selskapets fremtid, og hopper naturligvis ikke over T2s desidert største tittel, «Grand Theft Auto IV».

Les mer:Alt vi vet om «GTA IV»

- Vi tror det er mulig at Take-Two endrer slippdatoen for «Grand Theft Auto IV» med noen uker for på den måten å forbedre finansåret 2008, sier Pachter, ifølge Gamespot.com.

Finansåret 2008 starter 1. november for Take-Two.

Pachter har flere grunner til å tro at «GTA IV» blir utsatt til begynnelsen av november, det vil øke avstanden til en annen svært etterlengtet tittel, «Halo 3».

- Vi mener et en utsettelse på to uker ville skape et fornuftig mellomrom mellom lanseringen av «Halo 3» og «GTA IV», og ville hjulpet salget av begge spillene, hevder Pachter.

Pachter lanserer også et tredje scenario: Take-Two vil utsette standardversjonen av spillet, mens de slipper den dyrere spesialutgaven med cd-en fra spillet, bok, duffelbag, nøkkelring og en bankboks, på den annonserte datoen. På denne måten vil selskapet få maksimalt ut av den dyrere spesialutgaven.

Det er viktig å huske på at Pachters uttalelser kun er spekulasjoner. Take-Two selv ønsker ikke å kommentere påstandene.

«Grand Theft Auto IV» slippes etter planen den 19. oktober til PS3 og Xbox 360.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere