RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DREPT: Den radiomerkede «kjendisløven» Cecil ble skutt og drept med pil og bue. Dette skapte sterke reaksjoner da det ble kjent.
DREPT: Den radiomerkede «kjendisløven» Cecil ble skutt og drept med pil og bue. Dette skapte sterke reaksjoner da det ble kjent. Foto: Youtube

Blir ikke tiltalt for drap på løven Cecil

Sist oppdatert:
Påtalemyndigheten i Zimbabwe kommer ikke til å ta ut tiltale mot den amerikanske tannlegen som felte løven Cecil under en jakttur tidligere i år.

Ifølge myndighetene i landet hadde Walter Palmer alle papirer i orden da han ankom landet i sommer for å drive troféjakt.

– Dermed er det ingen grunn til å ta ut tiltale mot ham, sier miljøvernminister Oppah Muchinguri-Kashiri.

Palmer skapte harme og store overskrifter verden over da det ble kjent at han under en jakttur i nasjonalparken Hwange i juli hadde skutt den radiomerkede «kjendisløven» Cecil med pil og bue.

Palmer ble truet på livet, og han måtte holde seg borte fra tannlegepraksisen sin i Minneapolis i flere uker etter den famøse jaktturen. Selv har han sagt at han aldri ville ha felt løven dersom han visste hvilken kjendisstatus dyret hadde.

Cecil var en 13 år gammel løve som bodde i nasjonalparken. Den var del av en studie ved Oxford-universitetet i Storbritannia og var derfor utstyrt med GPS-halsbånd. Cecil var også den største attraksjonen i nasjonalparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere