Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir pågrepet øyeblikkelig

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet vil pågripe Helge Solum Larsen med det samme han blir utskrevet fra psykiatrisk avdeling på sykehuset.

Politiadvokat Elisabeth Rød bekrefter overfor RA at det er utstedt en pågripelsesordre på den avgåtte voldtektssiktede Venstre-nestlederen.

– Når det foreligger en siktelse og er skjellig grunn til mistanke for en så alvorlig handling, er det helt naturlig å sikre alle mulige bevis for å få saken best mulig oppklart, og en del av det er naturligvis siktedes forklaring i saken. Det er naturlig å sikre det så fort som mulig, sier Rød til RA.

Politiet ønsker å få avhørt Solum Larsen så snart helsesituasjonen tilsier det. Han er foreløpig innlagt på psykiatrisk avdeling på sykehuset i Stavanger.

Dagbladet.no melder at Solum Larsen er fratatt mobiltelefonen og under politiets kontroll, men dette vil ikke Rød kommentere overfor RA.

Planlegger vitneavhør torsdag
Politiadvokaten forklarer at politiet har jobbet med etterforskning av saken i hele dag.

– I dag har det hovedsakelig handlet om å få kartlagt sakens omfang og prioriteringer som et grunnlag for videre etterforskning, sier hun.

Rød bekrefter at det har vært teknikere på åstedet, hotellrommet på Ryfylke Fjordhotell, for å sikre bevis. Politiet opplyser på en pressekonferanse onsdag formiddag at det er gjort tekniske beslag på Ryfylke Fjordhotell, der fylkeslaget til Venstre i Rogaland i helgen hadde sitt årsmøte, men ønsker ikke å kommentere hva det dreier seg om.

I tillegg til Solum Larsen, står flere av Venstre-ledelsen og de i Unge Venstre som hadde befatning med saken natt til søndag, på politiets avhørsliste.

– I morgen vil vi begynne å foreta vitneavhør. Vi begynner med noen, så får vi se hvor stort dette, sier politiadvokaten – som på dette tidspunkt ikke vil si noe om hvem eller hvor mange som står på vitnelisten.

– Har det tøft
Den 17 år gamle jenta som har anmeldt Helge Solum Larsen (V) for voldtekt synes partiet har håndtert saken på en god måte. Det forteller jentas advokat, Berit Johannessen, til RA.

– Jeg har snakket med min klient i dag. Hun er fornøyd med Venstres håndtering av saken, og måten saken ble lagt fram på under gårsdagens pressekonferanse, sier Johannessen.

Den 17 år gamle Unge Venstre-politikeren leverte tirsdag inn en anmeldelse av voldtekt som skal ha skjedd under helgens årsmøte i Rogaland Venstre.

– Jenta har det tøft i dag også, sier Johannessen.

Solum Larsen innrømmer ifølge Per A. Thorbjørnsen at han har hatt sex med jenta, men han har ikke erkjent forholdet.

Det er foreløpig ikke klart om jenta skal til nye avhør hos politiet.

– Grundig samtale
Helge Solum Larsens advokat, Inger Marie Sunde, sier til RA at hun har hatt kontakt med Solum Larsen, men hun ønsker ikke å utdype noe mer om saken.

– Det er kjent at han innlagt på psykiatrisk avdeling, og jeg kommer ikke til å uttale meg om saken i det hele tatt før jeg hatt en grundig samtale med ham. Og det tillater ikke helsetilstanden hans for øyeblikket. Når det blir mulig å ha en grundig samtale med ham, vurderer jeg løpende. Jeg vet ikke sikkert når det vil bli forsvarlig å ta den samtalen, sier hun til RA.

Les flere saker hos Rogalands Avis her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere