RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir utepils forbudt?

Er det sant at Statens vegvesen vil sette opp «Silly Walk»- skilt over hele Norge? Nei, det er ikke det - det hele var bare en aprilspøk.
Er det sant at Statens vegvesen vil sette opp «Silly Walk»- skilt over hele Norge? Nei, det er ikke det - det hele var bare en aprilspøk. Foto: Per Løchen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tror du utepils blir forbudt eller at alle nordmenn må bytte etternavn, har du gått «fem på» i en av mange aprilspøker i aviser og på nett.

Noen satte kanskje kaffen i halsen da de leste at Helsedirektoratet vil sørge for at du snart har tatt din siste utepils. Direktoratet begrunner forbudet med at «skummende ølglass en varm sommerdag har en åpenbar markedsføringseffekt og dermed må anses som brudd på forbudet mot alkoholreklame».

De som satte kaffen i halsen, kan nå trekke et lettelsens sukk. Det var bare årets aprilspøk fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Les også:- Jeg føler meg dum som et esel og totalt fortumlet

Andeby

Tradisjonen tro forsøker avisene å lure deg 1. april. Tønsbergs Blad forsøkte å lure leserne til å tro at Andebu kommune vil døpe om kommunenavnet til Andeby.

Avisen skrev også at kommunen hadde innhentet tillatelse til navneendringen fra Egmont som sitter på Andeby-rettighetene i Norge. Men dette er selvsagt en spøk, noe som betyr at MGPjr-vinner Jørgen Dahl Moe ikke vil få konkurranse fra Donald Duck & Co om å være mest populær i den lille Vestfold-kommunen.

Lenger nord i landet kunne Trønder-Avisa fortelle at Moderniseringsdepartementet har bestemt at alle nordmenn må endre etternavn til slik man uttaler det. Det ville i så fall bety at dersom du kommer fra Nord-Trøndelag og heter Hermansen, må du skifte navn til Hærrmainnsn. Dette måtte du ha gjort innen 15. april, dersom det hadde vært sant.

Kun to pensjonister

At språket vårt stadig er i endring, er ingen spøk, men at Språkrådet går inn for å fjerne bokstavene C, Q, X og Z fra det norske alfabetet, er derimot bare tull.

Språkrådet meldte tirsdag at det ønsker å frigjøre plass på tastaturene i de tusen hjem, for å slippe til andre tegn. Språkrådet går inn for å erstatte de fire tastene med smilefjes, blunkefjes, tommel opp og tommel ned.

Deichmanske bibliotek Oppsal hisset kanskje på seg den eldre del av befolkningen da filialen på sine Facebook-sider meddelte at det var så mange pensjonister som oppholdt seg i biblioteket at biblioteket var nødt til å ta grep – ved å tillate kun to pensjonister samtidig i lokalene.

Silly Walk

Statens vegvesen, som til daglig neppe blir forbundet med den største dose humor, kunne tirsdag få menigmann i gata til å trekke på smilebåndet. For å stimulere til økt fysisk aktivitet har veidirektøren bestemt at alle fotgjengerskilt i Norge skal erstattes med såkalte «Silly walk»-skilt.

– Vi blir fetere og fetere, latere og latere. Nå vil vi bidra til økt fysisk aktivitet blant folk. Disse skiltene vil nå gradvis bli satt opp over hele landet. Av respekt for idémakerne Kreativiteket blir selvsagt Ørje og Østfold vårt førstevalg, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen, som blir sitert i saken.

Kokebok

Den katolske kirke lanserte tirsdag en kokebok utenom det vanlige: Skjær Silden. Boken skulle være skrevet av den kjente forfatteren og munken Fransel Gryn – som selvsagt ikke finnes i virkeligheten.

Utgivelsen har til hensikt å gi de troende næring, praktisk hjelp og tips for sitt trosliv i en hektisk hverdag under eskatologiens tegn. Men boken kan nok ikke kjøpes verken i dag, 1. april, eller senere.

Mer mat

Nordic Choice Hotels sendte ut en pressemelding om at gjester ved det nye hotellet i Tromsø fra 1. mai vil bli møtt av 30 frittgående høns i hotellobbyen. Hønene skal forsyne hotellgjestene med ferske og kortreiste egg hver eneste dag. Hotellkjeden skrev at hønene har blitt trent i å omgås mennesker i et hotellmiljø, og at hotellkjeden var sikker på at gjestene ville sette pris på svært kortreiste egg til frokost.

Skjøter på kirketårnet

I Lillestrøm skrev Romerikes Blad at politikerne fortsatt ønsker at kirketårnet på Lillestrøm kirke skal være byens høyeste bygg. Løsningen for å holde unna for utbyggere med høye husplaner er å skjøte på minst 15 meter på kirketårnet.

Treholt til NATO

Ifølge Dagsavisen har Stoltenberg ønskelisten klar for hvem han ønsker å ha med seg i et rådgivningsteam til den nye jobben som generalsekretær i NATO. Ett av navnene som dukker opp på listen er spiondømte Arne Treholt. Andre navn som dukker opp på listen er DNB-sjef Rune Bjerke og tidligere Høyre-leder Jan Petersen.

Her følger et lite utdrag av Dagsavisens artikkel:

«Det er Jens Stoltenberg selv som ønsker å ha med seg tidligere spiondømte Arne Treholt til Brussel. Ifølge Dagsavisens kilde var det ingen som reagerte da Treholts navn ble nevnt på sentralstyremøtet:

– Jens hadde veldig gode argumenter når det gjelder Treholt, sier vår kilde»(©NTB)

Følg tvitringen om årets aprilspøker her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere