RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir Windows 7 enda billigere?

Prisen kan bli betydelig lavere enn vi hittil har fått inntrykk av.

Hvis du kjøper for eksempel antivirusprogramvare eller hjemmeutgaven av Microsoft Office så får du muligheten til å installere programvaren på tre forskjellige datamaskiner. Det samme gjelder om du kjøper nytt operativsystem til din Mac.

Årsaken er at det blir stadig mer vanlig at hver familie har flere datamaskiner – og i mange tilfeller så har til og med enkeltpersoner både to og tre og fire datamaskiner.

Tilbyr ikke samlepakker
Skuffelsen var derfor stor for mange da Microsoft nylig kunngjorde prisingen på nye Windows 7. Microsoft ga klar beskjed om at den versjonen folk flest kommer til å kjøpe vil koste 200 euro – og den kan bare installeres på én datamaskin.

Les også: Du må lide i bitter maktkamp

Men Iføgle ZDnet er dette trolig ikke den fulle og hele sannheten. I en lekket versjon av Windows 7, som er nyere enn den tilgjengelige «Release Candidate»-versjonen så er brukervilkårene oppdatert i Home Premium-versjonen.

Står i klartekst i brukervilkårene
Under temaet som hander om hvilke rettigheter du har til bruk, står det i klartekst at hvis du er en «Qualified Family Pack User», så kan du installere operativsystemet på tre datamaskiner innenfor hjemmet.

Det betyr i praksis at selskapet planlegger å rulle ut en Windows 7-versjon som er vesentlig billigere og/eller gir større frihet enn det vi har fått vite om foreløpig – på samme måte som Office 2007 Home&Student-utgaven er betydelig billigere og gir flere rettigheter enn de «vanlige» Office-versjonene.

Ifølge ZDnet er denne informasjonen utelukkende inkludert i brukeravtalen til Home Premium-utgaven av operativsystemet, mens de andre versjonene (Ultimate, Professional, Starter og Ultimate) ikke nevner denne muligheten med et ord. Dette er heller ikke bare et amerikansk fenomen, da den samme teksten går igjen i den europeiske versjonen som leveres uten Internet Explorer.

Avviser ikke informasjonen
I en kommentar til ZDnet avkrefter ikke Microsoft denne muligheten, men vil ikke kommentere det utover å si at de jobber med sine partnere for å tilby gode tilbud fram mot lansering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere