RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Blitz

Blitz-gruppe blokkerte Israels reise-stand

Ropte slagord som «Israel har blod på henda» og «Fritt Palestina!».

Ved 14.45-tida ble politiet tilkalt etter at flere personer hadde stilt seg opp ved Israels stand på Reiselivsmessa og ropt slagord, skriver Romerikes Blad.

Det var en gruppe aktivister fra Palestinagruppa på Blitz som aksjonerte. De hadde med seg bannere og ropte slagord som «Israel har blod på henda» og «Fritt Palestina!».

– Dette var ikke meldt i fra til politiet. Flere nektet også å forlate området da vi ba om det, sier operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt.

Krever boikott

Blitz skriver på sine hjemmesider at aksjonen er en del av en internasjonale boikott av Israel. De skriver at kravet er:

«Israel må trekke seg ut av Vestbredden, rive murene rundt Gaza og stoppe den aggressive ekspansjonspolitikken i Midt-Østen.»

– Ved å boikotte Israel som feriemål kan folk flest vise at de er i mot de daglige overgrepene som okkupasjonen påfører palestinerne”, sier en aktivist fra Palestinagruppa Blitz til Blitz sine egne sider.

– Ampert
Operasjonsleder Eriksen forteller at flere av demonstrantene var svært ampre og to ble tatt med inn i arresten.

– Det er to kvinner, en 22-åring fra Oslo og en 22-åring fra Follo. Begge vil bli anmeldt for å ikke etterkomme politiets pålegg, sier Eriksen.

Operasjonslederen forteller at demonstrasjonen var til sjenanse for alle de andre som ville tilbringe lørdagen på reiselivsmessa.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere