Gå til sidens hovedinnhold

«Blitz of the Ritz»

Hundretusener demonstrerer i London.

En av de største demonstrasjonene i britisk historie skaper kaos.

Lørdag brøt enkelte ut og gikk til angrep på bygg som hotellet The Ritz og butikken Fortnum & Mason, skriver Daily Mail.

Avisen anslår at rundt 500.000 mennesker deltok i dagens protester mot myndighetenes drastiske budsjettkutt. De fleste holdt seg i Hyde Park, der Labour-leder Ed Milibrand holdt apell.

Men på travle steder som Piccadilly Circus, Oxford Street og Regent Street ble det også tent ild og sendt opp fyrverkeri, skriver de.

En representant for det britiske politiet sa at de holdt 500 «kriminelle» ansvarlige for ødeleggelsene, og understrekte at disse ikke hadde noe med den fredelige demonstrasjonen å gjøre.

Ifølge Sky News ble mer enn 75 mennesker pågrepet. 38 mennesker skal ha blitt skadet, blant dem fem politimenn. Det skriver BBC.

Kontroversielle kutt
Statsminister David Camerons kutt i velferdsordninger og andre offentlige utgifter ble lagt frem onsdag.

Regjeringens mål er å fjerne underskudd på statsbudsjettet i løpet av fire år. I stedet for å høyne skattene har de fjernet utgifter. De mener de drastiske tiltakene må til for å stoppe en gjeldskrise, og at privat sektor vil kunne åpne for nye arbeidsplasser.

Les mer om kuttene her.

Demonstrantene strømmer til
I demonstrasjonen deltok alt fra barnefamilier og studenter til venstreradikale, skriver The Telegraph.

- Vi her her for å fortelle myndighetene at vi er sterke og samlet. Vi vil bekjempe disse ekstreme kuttene og vi nekter å la dem ødelegge menneskers jobb og liv, sa Milibrand i sin tale.

Rundt 600 busser og dusinvis av tog har fraktet demonstranter fra resten av landet til hovedstaden.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken