RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blod på tann i Avinor

Avgått Avinor-sjef Randi Flesland har kjempet en tøff kamp mot en bøllete fagforening. Som belønning ble hun dolket i ryggen av sin egen eier.

De siste årene har åpenbart vært knallharde for Randi Flesland. Ikke nok med at hun har kjempet hardt internt for en nødvendig omstilling; samtidig har hun slitt med feige eiere - og fått skylden for kaos i luften.

Slik situasjonen var blitt, var kanskje Fleslands skjebne uunngåelig. Ingen selskapsledelse kan over lang tid leve i krig med sin egen organisasjon. I hvert fall når ikke styre og eiere våger å stå last og brast med sin utvalgte leder.

Det er viktig å kunne ta upopulære beslutninger, men også å skape ro og begeistring internt over tid. Her hadde Flesland en vanskelig oppgave og hun lyktes ikke.

På mange måter var hennes skjebne beseglet med valgresultatet.

Med en rødgrønn samferdselsminister ble Fleslands ryggdekning mindre solid, og flygelederne kunne intensivere konflikten.

I dag ble de belønnet for sin uforsonlige linje. Samferdelsminister Liv Signe Navarsete innrømmer å ha utøvet press mot Avinors styreleder Anders Talleraas for å finne en løsning.

Når Flesland er ute, står styreutskiftelser for tur.

Dermed kan vi ende opp med at alle som har forsøkt å gjøre noe med flygeledernes uforsonlige kamp og deres påfallende koordinerte sykemeldinger, blir kastet ut.

Mens de stivbente fagforeningene belønnes med å få fullt gjennomslag.

Kanskje får det flyene til å gå i rute, men like fullt er det fullstendig knefall for en fagforening som har vært villig til å sette hensynet til egen økonomi og arbeidssituasjon foran hensynet til Avinor, ledelsen, eierene - og ikke minst flypassasjerene.

I dag feiret de Randi Fleslands avgang med bløtekake.

Det sier sitt.

Over 3.000 har fulgt Avinor-debatten på TV 2 Veggavisen. Hva mener du? (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere