Blødde for drakta mot Midtjylland

VALLHALL (vif.no): Vålerenga fortsatte den sportslige fremgangen i Color Line-cup mot forhåndsfavorittene Midtjylland i den siste gruppespill-kampen. Adnan Haidar og Harmeet Singh scoret VIF-målene i uavgjort-kampen som Vålerenga fort kunne vunnet.

19.01.08 19:48

- Vi synes selv at vi var det beste laget i de første 70 minuttene, resten av kampen førte Midtjylland. Alt i alt var dette en veldig god kamp fra vår side der vi selv la premissene. Vi spilte vårt eget spill og presset høyt, dermed ble vi ikke like jagende som vi ble da vi møtte dem i sommer, sier Henning Mathisen i Vålerengas støtteapparat til vif.no.

- Dessuten spilte vi med en voldsom guts i dag og blødde for drakta. Gutta har bestemt seg for at slik skal det bli også fremover. Vi skal ha tilbake vinnerkulturen i troppen

Tidlig ledelse
Vålerenga tok ledelsen etter snaue 20 minutter da Adnan Haidar fortsatte der han slapp mot Aalesund og scoret nærmest på egenhånd. Stillingen stod seg til kvarteret ut i 2. omgang da de danske gjestene brakte balanse i målprotokollen.

Etter halvspilt omgang tok Vålerenga tilbake ledelsen da Harmeet Singh dunket inn 2-1 etter at Kristian Brix hadde rundlurt Midtjylland-forsvaret med finter og piruetter på venstrekanten. Like etter hadde samme Brix en kjempemulighet til å øke ledelsen da han fosset forbi danskenes forsvar og var alene med keeper.

- Det var en kjempesjanse, men Kristian ble felt av en Midtjylland-spiller. Vi ble snytt for en opplagt scoringsmulighet, men dommeren dømte bare frispark og gult kort. I stedet utliknet danskene minuttet etter, forteller Mathisen.

- Men det var en veldig god juniorkamp og vi er uansett veldig fornøyd. Vi endte på tredjeplass i gruppa, men prestasjonene våre er mye bedre i år enn i fjor.

Møter Brann i morgen
Dermed venter kamp mot Brann om femteplassen i morgen.

- Etter å ha byttet mye i de to første kampene, var vi litt mer forsiktige i dag, men i morgen skal hele troppen i aksjon igjen.

På et godt Vålerenga-lag var det mange som utmerket seg, men Mathisen trekker særlig frem de fire spillerne som har tilknytning til a-lagstroppen.

- Fredrik Carlsen var strålende på midtbanen frem til han måtte ut med skade. I tillegg viste Hameet Singh og Kristian Brix at formen er i anmarsj. På topp viste Bardh Shala mye av det som bor i ham. Han var vår egen Tevez i dag og blir enda bedre med sterkere fysikk.

- I tillegg viste debutant Gudmund Taksdal Kongshavn at han er en solid tilvekst til Vålerenga-troppen. Han var trygg og god mellom stengene.

Klok 15-åring
Vålerenga skulle hatt med seg to hospitanter til Ålesund. Jarle Belaska fra Ørn-Horten ble syk og måtte bli hjemme, men Simen Tollefsen fra Drøbak/Frogn er på plass. Midtstopperen grep sjansen da han debuterte mor Rosenborg i åpningskampen og fortsatte det gode spillet mot Aalesund og Midtjylland.

- Simen var strålende i de to første kampene. I dag kom han inn som innbytter og var nok en gang veldig god. Han er bare 15 år, men opptrer veldig klokt og er en solid midtstopper, avslutter Mathisen.

Vålerenga – Midtjylland 2-2 (1-0)
Color Line stadion

Mål: 1-0 Adnan Haidar (20), 1-1 Midtjylland (60), 2-1 Harmeet Singh (67), 2-2 Midtjylland (69)

Vålerengas lag (4-2-3-1): Gudmund Taksdal Kongshavn – Emilio Garcia, Stian Eriksen, Fredrik Thapper, Amin Nouri – Fredrik Carlsen, Harmeet Singh – Christer Jensen, Adnan Haidar, Kristian Brix – Bardh Shala

Benyttede reserver: Nikolai Djupesland, Simen Tollefsen, Stefan Mimic, Anders Lie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.