Gå til sidens hovedinnhold

Blodig angrep mot sykehus

Regjeringsstyrker har bombet et sivilt sykehus i morgentimene.

Minst 45 mennesker ble drept da srilankiske regjeringsstyrker bombet et sivilt sykehus inne i den såkalte sikkerhetssonen nord på Sri Lanka, opplyser sykehuskilder og Tamiltigrene, melder BBC.

Opprørerne sier det er sykehuset i Mullivaikal som ble truffet i granatangrepet, og at pasienter er blant de drepte.

Avviser bombeangrep
Regjeringen har gjentatte ganger avvist at de har bombet områder med sivilbefolkning og hevder det er Tamiltigrene som står bak de omfattende angrepene.

Men det er vanskelig å bekrefte opplysninger som kommer ut fra krigsområdene fordi journalister og hjelpearbeidere blir nektet innreise til konfliktsonen.

Minst 300 sivile ble drept og 1000 skadd i bombeangrep i helgen, og FN kaller angrepet for et blodbad.

Siste fremstøt
Konflikten trappet seg opp i midten av april måned da srilankiske regjeringsstyrker skulle gjøre et siste fremstøt ved å ta seg inn i Tamiltigrenes siste skanse nord i landet. Ifølge ubekreftede meldinger er det kun 300-400 geriljasoldater som fortsatt kjemper.

Tamiltigrene kjemper for uavhengighet fra Sri Lanka og konflikten har vart i nesten 25 år. Organisasjonen er erklært som terrorister av 32 land, deriblant USA og EU. Mer enn 70.000 mennesker har blitt drept i konflikten som offisielt startet i 1983.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken