RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodig jomfru ga pris

Foto: ap/scanpix
Sist oppdatert:
Med en blødende Jomfru Maria har «South Park» blitt utskjelt i USA. Nå får serien pris for at den tør.

(SIDE2): Den siste sesongen med South Park har generert heftig debatt i USA. Den mest utskjelte episoden har vært «Bloody Mary» som handlet om en statue av Jomfru Maria som blødde ut av anus. Den terget på seg den katolske kirken og skapte debatt i media.

Også en episode som gir kraftige magespark mot kjendisreligionen scientology har skapt reaksjoner. Her møter vi en bekymret Tom Cruise som ikke tør komme ut av skapet (til Stan).

Sex-overgriper

Også Isaac Hayes som ga stemme til karakteren Chef har blitt mye omtalt i det siste. Han forlot serien i harme over at man gjorde så mye narr av religion. Nå tar «South Park»-sjefene hevn, som med å bruke gamle stemmeklipp skaper en siste opptreden der Chef fremstår som sex-overgriper.

Kort fortalt fortsetter «South Park» med å sjokkere, og skaperne Matt Stone og Trey Parker synes ikke å mangle på ideer til hva som fortjener en gjennomgang i den merkelige byen.

- Modig

Dette er prisverdig, mente juryen i Peabody Award som onsdag ga serien pris. I begrunnelsen heter det at serien er den modigste og politisk mest ukorrekte som vises av amerikansk tv-satire.

«South Park» fikk for øvrig Emmy i fjor. Da for episoden «Best Friends Forever» der hettekledde Kenny får han aktiv dødshjelp. Episoden var laget som referanse til mediedebatten omkring Terry Schiavo og aktiv dødshjelp.

Her i Norge vises South Park på Canal+.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere