Blodig mishandlet på festningen

Toalett Akershus festning

Toalett Akershus festning Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

På dette toalettet skulle kvinnen gi mannen seksuelle tjenester mot betaling. Det ble et blodig mareritt.

19.04.13 22:16

Det brutale overfallet skjedde ved 15.30 tiden lørdag 29. september 2012 på et offentlig toalett på mye besøkte Akershus festning. Overgriperen er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for vold og voldtektsforsøk. Han må også betale kvinnen 120.000 kroner i oppreisning.

En erfaren politibetjent, som vitnet i Oslo tingrett, beskrev mishandlingen som den verste hun hadde sett i sine år i politiet.

Den 47 år gamle kvinnen hadde avtalt å selge seksuelle tjenester til den 37 år gamle mannen, og de to gikk sammen til toalettet ved Hjemmefrontmuseet på Akershus festning.

Brutalt mishandlet
Kvinnen fortalte i Oslo tingrett at da hun hadde gitt mannen oralsex som han hadde betalt for ble han sint og ville ha mer. Kvinnen ble bøyd over vannklosettet mens mannen dro av henne klærne.

Mens den 37 år gamle rumeneren forsøkte å voldta den norske kvinnen, ble hun gjentatte ganger slått i ansiktet, brystet og i magen mens hun sto bøyd over vannklosettet på det offentlig toalettet. For å unngå at noen skulle høre kvinnens skrik, ble en papirball stappet inn i munnen hennes.

Bildene fra åstedet, som ble vist i tingretten, viste hvordan kvinnens blod var griset utover store deler av den flislagte veggen.

Kvinne ble påført brudd i kjeven, fikk kutt over øyet og brakk tre ribben. Mannen stoppet først da andre personer kom inn på toalettet. Det hele sluttet da en mann kom til unnsetning. Kvinnen falt da om på gulvet. Etter hendelsen var hun svært psykisk og fysisk medtatt og har oppholdte seg lenge på overgrepsmottak.

Rumensk kriminell
37-åringen ble holdt tilbake av vitner til politiet ankom. I Oslo tingrett nektet han likevel straffskyld for voldtektsforsøk, men innrømmet at han slo kvinnen han hadde kjøpt seksuelle tjenester av.

Mannen kom til Norge i mai 2012. Han har opplyst at han har kone og to barn i Romania. Der er han også tidligere dømt for en rekke innbrudd og overfall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.