RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodig, rått og sexy

Det finnes knapt noe mer sexy enn vampyrer. Nå er de her på PC-skjermen i et rollespill med «Half Lifes» grafikkmotor.

«Vampire: The Masquerade» har vært et av tidenes mest sukessfulle rollespill av den typen man IKKE spiller på dataskjermen. Tidligere utgaver av spill basert på terningene og arkene har ikke vært særdeles gode. Alt det er forandret nå.

La oss begynne med historien, eller la oss ikke. Jo mindre du vet, jo bedre. Vit bare at du starter som en person som akkurat har blitt vampyr, uten kjennskap til vampyrer eller de forskjellige klanene som finnes i rollespillet.

Forvirret? Vel, det hele er meget godt forklart i spillet. Faktisk så godt at hvis du er en av dem som har spilt «Vampire» før så vil det bli mye repetisjon. Uansett så vrir og vender historien seg ut, fram og innover og er etter hvert så intrikat som en god rollespillhistorie skal være.

Spillbarheten er en ren nytelse, og har du en viss kjennskap til rollespill og førstepersonsskytespill takler du spillet etter få strakser. Grafikken er meget god, og bruker «Half Life 2»-motoren for å få fram de dunkle omgivelsene du beveger deg i (ja, du sover om dagen, og drikker blod om natten).

Noen småfeil er det her og der, og litt hakking kan du kanskje oppleve. Musikken er absolutt strålende, om enn noe goth for deg som ikke liker det så godt.

Noen advarende fingre til slutt: Liker du ikke dialog er ikke dette spillet noe for deg, og har du et positivt forhold til vampyrer og goth-musikk er nok det et pluss.

Uansett, bedre vampyrspill er ikke laget. Og i seg selv er det et godt rollespill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere