RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodige angrep i Bagdad idet portforbudet skal heves

Sist oppdatert:
Tre selvmordsangrep tok lørdag livet av minst 34 mennesker i Bagdad, bare timer før et nattlig portforbud skal oppheves for første gang på over sju år.

Minst 50 mennesker ble såret i angrepene, opplyser tjenestemenn i den irakiske hovedstaden.

Det første angrepet fant sted i en restaurant. 22 personer ble drept da en person sprengte seg selv midt i lokalet i et sjiamuslimsk område øst i Bagdad.

Litt senere eksploderte to bomber i det travle markedsdistriktet Sharqa. Ti personer ble drept. Det tredje angrepet drepte to personer i et sjiamuslimsk område i bydelen Dura, opplyser politiet.

En talsmann for innenriksdepartementet sier at han ikke tror angrepene har noe å gjøre med at portforbudet skal oppheves.

Det var torsdag at irakiske myndigheter varslet at forbudet mot å bevege seg ute om natten, oppheves fra midnatt lørdag. Samtidig skal fire nabolag «demilitariseres».

Tiltakene er et forsøk på å normalisere livet for innbyggerne i den irakiske hovedstaden og overbevise dem om at Den islamske staten (IS) ikke lenger utgjør noen trussel mot byen.

Ytterliggående islamister, blant annet fra IS, har stått bak en rekke tidligere terrorangrep i Bagdad. Mange av dem har vært rettet mot sjiamuslimske områder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere