Blodige angrep preget folkeavstemning i Syria

Damaskus (NTB-AFP-Ritzau): Folkeavstemningen om forslaget til ny grunnlov i Syria ble gjennomført mens over 160 mennesker skal ha blitt drept i løpet av helgen.

Mange regimemotstandere i Syria boikottet avstemningen om en ny grunnlov som kan sikre Bashar al-Assad presidentmakten fram til 2028. De sier det er meningsløst å be folket ta stilling til lovendringer samtidig som regjeringsstyrkene begår grove overgrep mot sivile.

Forslaget til Assad innebærer at hans Baath-parti ikke lenger vil ha monopol på regjeringsmakten, men skepsisen er stor til om avstemningen vil føre med seg noen reell endring.

- Hva skal vi stemme over? Om vi vil bli drept av raketter eller av kuler? Dette er det eneste valget vi har, sier Waleed Fares, aktivist i Khalidiyah-distriktet i den krigsherjede byen Homs, som ligger nordøst for Damaskus.

- Vi har vært sperret inne i hjemmene våre i 23 dager. Vi kan ikke gå ut, bortsett fra i enkelte smug. Markeder, skoler og regjeringsbygg er stengt, og det er svært få som beveger seg utendørs på grunn av skarpskyttere, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.