*Nettavisen* Nyheter.

Blodige bombeangrep mot kirker i Nigeria

Kano (Reuters-NTB): Minst sju mennesker ble drept da fem kirker nord i Nigeria ble rammet av bombeangrep søndag.

Fire barn skal være blant de drepte, og flere skal også ha blitt alvorlig såret i angrepene. Det er foreløpig usikkert hvor mange som er drept.

Angrepene skjedde i delstaten Kaduna i det nordlige Nigeria. Kort etter skal rasende unge kristne ha dratt muslimer ut av biler for å hevne seg, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bombene, men mistankene rettes mot den militante islamistgruppa Boko Haram. Gruppa, som kjemper for opprettelsen av en islamsk shariastat i Nigeria, har gjort angrep mot kirker til sitt varemerke i regionen.

I byen Zaria kjørte en selvmordsbomber en bil inn i en kirke, som ble satt fyr på. Minst tre personer skal ha blitt drept i angrepet, ifølge lokale kilder. Like etterpå kastet militante personer bomber mot en annen kirke i området. Fire barn som lekte utenfor kirken ble drept. Ytterligere tre kirker i delstaten ble også angrepet med eksplosiver, men det er foreløpig usikkert hvor mange som ble rammet i disse angrepene.

Bombeangrepene og hevnaksjonene skaper bekymring for en dypere sekterisk konflikt i landet, som er Afrikas største oljeprodusent. Det siste året har voldelige angrep fra militsgrupper rammet flere steder i landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.