Gå til sidens hovedinnhold

Blodkamp i Kabul

Hundekamper var forbudt under Talibanregimet. Nå er kampene tilbake. Se bildene her.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Hver fredag fra november til mars slåss hundene i utkanten av Kabul, skriver AFP . Se bildegalleri nederst.

Hundekampene bringer sammen afghanere fra hele landet, men folkene fra nord og sør står på hver sin side av banen og hundene deres kjemper mot hverandre.

Mye penger
Deltagerne spiller om mye penger i ringen. Eierne til vinnerhundene kan ta med seg mellom 1000 og 3000 dollar hjem. Det brukes mange triks for å innkassere gevinsten.

- Noen gir hundene opium for å dempe smerten. I sør er det vanlig å helle whisky i hundene for å få dem mer aggressive, sier tilskuer Fatih Mohammed til AFP.

Hundene forberedes grundig før dysten.

- Vi fôrer hundene med melk, egg og kjøtt. Så går vi tur med dem i to timer morgen og kveld, ofte i fjellene, for å få dem sterke, fortsetter Mohammed.

Mer fra Dittdyr. no:

De ti rareste dyreartene

Gjenoppdaget etter 1300 år

Er dette den ekte havfruen?

Dør sjelden
Taliban innførte forbud mot gambling, noe som stoppet hundekampene. Etter invasjonen i 2001, har dette blitt lettet på, og nå er det en svært populær konkurranse i det lutfattige landet.

Hundene som slåss dør sjelden. Når den ene hunden er skadet eller trekker seg blir kampen stoppet. Ofte heller tilskuerne vann på hundene for å roe dem ned.

Den største faren er imidlertid terrorangrep. En rekke politifolk passer på arrangementet, men frykten er til stede etter at selvmordsterrorister drepte 100 personer i februar 2008.

1358

Kommentarer til denne saken