RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodpropp-alarm for smertemedisin

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En mye brukt smertedempende medisin fordobler risikoen for blodpropp.

(SIDE2): Det er medisinen med det smertestillende virkemidlet diclofenac, også kjent som Voltaren, som fordobler risikoen for blodpropp i hjertet. Det skriver VG, søndag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Denne type medisin blir hyppig brukt mot alt fra hodepine til smerter i rygg, muskler og ledd. Nå advarer danske legemiddelmyndigheter mot medisinen og oppfordrer til ytterst forsiktig bruk av legemiddelet som i Danmark fås kjøpt uten resept på apotek. I Norge er de fleste legemidlene med virkestoffet reseptbelagt, bortsett fra ett som selges under navnet Voltarol.

LES OGSÅ: - Ikke bruk Ibux dagen derpå

- Men Voltarol inneholder en lavere dose diclofenac enn de reseptbelagte midlene, sier lege Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk til avisen.

I Danmark bruker hver femte danske diclofenac og disse tallene kan overføres til norske forhold og at funnene ikke er nye, mener den norske legen.

- Vi har lenge visst at betennelsesdempende legemidler medfører en risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt, sier han til avisen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere