RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodrødt for medieinvestor

Sist oppdatert:
2002-regnskapet for Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsens investeringsselskap Meridian er ikke akkurat lystig lesning.

Ifølge Dagens Nærigsliv gikk Meridian gikk på et underskudd på 451 millioner kroner ifjor. Konsernregnskapet viser et underskudd på 338,3 millioner kroner. Dermed er all egenkapital tapt. Som en følge av dette tok Nordea i april i år kontroll over selskapet.

Konsernets driftsunderskudd for fjoråret endte på 108,9 millioner kroner, aksjenedskrivingene var på 106 millioner kroner og med andre utgifter ender driftsunderskuddet før skatt på snaut 281 millioner kroner. Når skatten tas med er Schibsted-arvingens tap oppe i 338,3 millioner kroner.

For selskapet Meridian AS ser det enda verre ut, med et årsresultat på minus 451,5 millioner kroner.

Konsernet Meridian hadde ved årsskiftet en negativ egenkapital på 166,7 millioner kroner, og samtidig en kortsiktig gjeld på 381,5 millioner kroner.

Ifølge årsrapporten har Meridian inngått en samarbeids-/administrasjonsavtale med sine vesentlige kreditorer som tar sikte på å selge unna det som er av verdier for å dekke inn gjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere