RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodrødt for Tomra-lillebror

Sist oppdatert:
Tomra-utfordreren Repant venter i likhet med storebror på at det tyske pantemarkedet skal åpne seg. I mellomtiden viser regnskapene blodrøde tall. Her kan du se hva selskapet tror om Tyskland
Som iMarkedet har omtalt, planlegger Repant å reise mer kapital ( Tomras lillebror henter penger ). Derfor har selskapet nå utarbeidet et prospekt.

Prospektet viser at selskapet fortsatt sliter med store underskudd, til tross for avtaler med kjeder som ICA og Coop, og til tross for at det svenske konsernet Systemair nå er kommet inn som strategisk aksjonær.

I perioden til og med juli i år har selskapet et underskudd før skatt på 16,0 millioner kroner, mot minus 21,4 for hele fjoråret.

Omsetningen så langt i år er 5,3 millioner kroner, mot 4,5 millioner for hele fjoråret.

Repant hadde trodd det tyske markedet skulle åpne seg i 2003, men ser nå at dette ikke skjer før i 2004, men til forskjell fra Tomra, ser Repant fordeler i dette, da det gir selskapet tid til å skaffe seg bedre referansekunder på det skandinaviske markedet.

Selskapet venter klar bedring gjennom 2004, med økte leveranser og lavere produksjonskostnader, etter flytting til Sverige.

I prospektet er det også en gjennomgang av det tyske markedet.

- Aktører i markedet anslår at det er behov for mellom 40.000 og 80.000 panteautomater i det tyske marked. Med en antatt gjennomsnittspris pr. automat på ca 15.000 Euro medfører dette et investeringsbehov i Tyskland på mellom 600 og 1.200 millioner Euro, ifølge prospektet.

I prospektet heter det at det er åpenbart at det ikke er mulig å innføre et nasjonalt pantesystem for engangsemballasje basert på panteautomater før 1. oktober 2003.

Det er godkjent flere overgangsordninger, frem til 1. oktober 2004, med kuponger, mynter og lignende.

- Tanken er at det skal opprettes et peer-to-peer panteoppgjør slik at forbrukere kan returnere engangsemballasje i alle butikker som selger tilsvarende emballasje. Det er uklart hvordan et slikt system vil fungere i praksis, heter det fra Repant.

Dette er konkurrentene Repant ser på det tyske markedet:

Tomra - www.tomra.com
Bevesys - www.bevesys.fi
Prokent - www.prokent.de
Envipco - www.envipco.com
Trautwein - www.trautwein-sb.de
Automaten Systeme GmbH - www.automatensysteme.de
Sielaff - www.sielaff.de
Can and Bottle - www.canandbottle.com
Multi Reverse Vending – www.mrv.de
Deutsche Pfand – www.pfandag.de
Harting Vending – www.harting-vending.de

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere