RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodrødt fra Meditron

Sist oppdatert:
Fjorårets regnskap i unoterte Meditron er fryktelig lesning, men selskapet håper at et nytt produkt og en ny distribusjonsavtale skal bedre situasjonen
Meditron, som utvikler medisinsk teknologi, fikk i fjor et driftsunderskudd på 58,5 millioner kroner i 2002, ifølge en pressemelding. Samtidig falt omsetningen fra 10,2 til 7,3 millioner.

Regnskapet er belastet med store nedskrivninger av goodwill, varelager og produksjonsustyr, samt restruktureringskostnader.

- Meditron valgte høsten 2002 å si opp den eksisterende distribusjonsavtalen med selskapets største distributør Welch Allyn Inc. Under reforhandling av distribusjonsavtalen ble de fleste markedsaktiviteter lagt på is. Ny distribusjonsavtale ble inngått i desember og sikrer økt fokus på Meditrons produkter samt forplikter Welch Allyn Inc. til å ta ut betydelig antall stetoskop i 2003, heter det i meldingen.

I fjor høst ble det også ferdigstilt en ny stetoskopmodell, som selskapet har stor forhåpning til.

Det arbeides med å gjøre emisjoner i datterselskapene Meditron SoundDesign og Vibromed, meldes det. Planen er at disse skal være gjennomført i løpet av første halvår 2003. Det planlegges ikke øvrige emisjoner i løpet av 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere