RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blom blir storaktør på kart i Storbritannia

Sist oppdatert:
Blom gjøre et nytt oppkjøp, og blir storaktør innen kartdata i Storbritannia
Blom har inngått avtale om å kjøpe Simmons Aerofilms Ltd i England.

Prisen for selskapet er 6,5 millioner pund. Kjøpsummen for 2/3 av aksjene gjøres opp ved at Blom betaler 3,633 millioner pund, tilsvarende 43 millioner kontant samt at selger overtar selskapets forretningseiendom.

For den resterende 1/3 av kjøpesummen vil Blom betale et beløp på 2,166 millioner pund til 3 millioner pund. Det endelig vederlag som skal betales tidligst om 1 år og senest innen 3 år, vil fastsettes basert på visse kriterier regulert i egen avtale, skriver Blom i en melding.

- Dette selskapet har utviklet seg til den ledende leverandør av tjenester knyttet til innsamling, prosessering og applikasjoner for bruk av kartdata i Storbritannia, skriver Blom i meldingen.

Simmons Aerofilms Ltd omsatte i de første 10 månedene i regnskapsåret 2004 for 110 millioner kroner med et overskudd på 20 millioner kroner før skatt. Selskapet forventer samme utvikling i omsetning og resultat for 2005, opplyser Blom i meldingen.

Selskapet sysselsetter til sammen 141 personer.

- Simmons Aerofilms sterke markedsposisjon og teknologiske kompetanse bør sammen med Bloms resurser sette selskapene i stand til å utvikle ytterligere nye tjenester og produkter, heter det i meldingen.


Blom vil finansiere kontantvederlaget 43 millioner kroner gjennom en kombinasjon av bankfinansiering og egenkapital gjennom en rettet emisjon og disponible kontanter.

Emisjonen forventes ikke å overstige 10 prosent av antall aksjer i Blom ASA.

Endelig oppgjør skal finne sted 1. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere