Oppbudet var massivt da imam Nehmat Ali Shah fredag ettermiddag kom tilbake til moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat for å lede fredagsbønnen.

Se video nederst i saken.

Folk kastet roseblader over ham og ropte «Allahu Akbar».

- Jeg er veldig glad, for alle har ventet så lenge på at han skal komme tilbake. Denne blomsten skal jeg gi til imamen, sier Atarehman Ashraf (10).

Han har selv valgt ut rosen.

- Jeg tenkte at det var en fin blomst. Men vi må passe på at han ikke stikker seg på tornene. For det er jo en rose, sier gutten til Nettavisen.


Tilbake igjen

Fredag kom imam Nehmat Ali Shah tilbake til moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo, for første gang etter drapsforsøket. Utenfor var det pyntet med blomster, og ungdomsgruppen hadde laget velkomstplakater.

- Vi er veldig glade for at vår kjære imam kommer tilbake til oss igjen. Vi fortalte det på kveldsbønnen i går og folk ble veldig glade, så vi tror det blir stor stemning i dag, sa styreleder i moskeen, Ghulam Sarwar til Nettavisen tidligere fredag ettermiddag.

Angrepet av maskert mann
Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet av en maskert mann utenfor sitt hjem i Motzfeldts gate 17. juni, nær moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Skadene ble først betegnet som livstruende, men imamen ble utskrevet fra sykehus dagen etter. Etter fredagsbønnen uttaler imamen at han ikke vil spekulere i motivet.

- Det er det politiet og rettsvesenet som skal finne ut, sier imam Nehmat Ali Shah.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han takker for den varme motrakelsen før fredagsbønnen.

- Jeg takker mine venner for den respekten og den kjærligheten de har vist, det vil jeg huske hele livet, sier Nehmat Ali Shah. Han er også rørt over blomstene han fikk fra barna.

- Det er mine elever, mine barn. Jeg takker dem og er veldig stolt og glad for at de har gjort dette, sier han.

Imamen forteller at han fortsatt føler seg utrygg.

- Jeg føler meg utrygg. Det er naturlig etter det som har hendt. Jeg var på vei hjem, og ble angrepet først bakfra, deretter forfra. Det er det siste jeg husker, sier han.

Politiet holdt vakt
Under dagens fredagsbønn stod politiet utenfor og holdt vakt.

- Situasjonen er litt utrygg med tanke på det som har skjedd, men vi føler det trygt når politiet er til stede, sier styreleder i moskeen, Ghulam Sarwar.

38-åringen som er siktet for drapsforsøket på imam Nehmat Ali Shah, er varetektsfengslet i fire uker med medie- og besøksforbud. En av ukene er i isolasjon.

VIDEO: Imamen møtes av ballonger, rød løper og flere hyggelige tegninger og hilsener når han fredag er tilbake igjen i moskeen.

HTML EMBED
function screen9_getFlashVersion(){try{return(new ActiveXObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash")).GetVariable("$version").replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){try{return(navigator.plugins["Shockwave Flash 2.0"]||navigator.plugins["Shockwave Flash"]).description.replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){return"0.0.0"}}}var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=5FwAxzviMW-QKRM6643y6ebZwi2POuO3pIQS1BydNeuB4U1peUevWUSF2eNPLIC50K785wFNK3R-z1mDArBfV_i-elUMcJnmh__7RDCZEsJQGeDZVkjqBQirGOAGX1wDdVNYEhKa78Y&i="+typeof(ps)+"&flashversion="+screen9_getFlashVersion();document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);