*Nettavisen* Nyheter.

Blondinemyten bekreftet

Foto: Crestock (Crestock)

Ny forskning bekrefter det mange kanskje tror.

14.05.12 09:38

(SIDE2): Ikke bare har blondiner det morsommere enn sine medsøstre, de har også mer selvtillit og er mer kjærlige viser ny forskning.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Selvtillit på soverommet
Forskere mener at det å farge håret blondt kan gjøre underverker for en kvinnes selvtillit. Blondiner skal ifølge studier føle seg mer attraktive og bli mer oppfinnsomme i sengen. I tillegg er sjansene større for at en blondine vil be noen med ut på date.

Men det er ikke bare på soverommet blondinene får mer selvtillit. Kvinner skal også synes det er lettere å be sjefen sin om lønnstillegg etter å ha farget håret blondt. Studien viser også at blondiner i større grad setter foten ned, om de føler de har blitt dårlig behandlet.

- Å farge håret kan virke som en kunst for de fleste, men det er faktisk mye vitenskap bak det. Endringene vi så i studien i deltakernes oppførsel og psykologi var betydelig. Ikke bare var deres selvtillit og humørnivå løftet, men også deres hemninger ble formildet, med mange som rapporterte at de følte seg mer attraktive og seksuelt opphisset, sier Mark Seargeant, som er en av studiens forskere ifølge Daily Mail.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Sort hår upopulært
Men selv om det var endring til en blondere hårfarge som endret humøret på kvinnene mest, så man også endring på humøret om man generelt farget håret.

- Over det hele så deltakerne på sin hårfarging som noe som hevet deres selvtillit. De var forberedt på å spørre etter ting som de normalt ikke ville være trygg nok til å spørre etter, som for eksempel en lønnsøkning eller mer fritid, opplyser Dr. Seargeant.

De yngre kvinnene i undersøkelsen sa de farget håret for bli lagt merke til, eller få en ny stil. Eldre kvinner sa at det å skjule grått hår og aldringstegn økte selvtilliten deres.

Les også: Slik blir du en blond babe

Nesten 80 prosent sa de ville velge blond hårfarge, over hvilken som helst annen farge. Sort var den mest upopulære fargen i spekteret.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Vil forske på menn
Undersøkelsen ble gjennomført av Nottingham Trent University, og over 200 kvinner ble spurt hvordan de følte seg før og etter hårfarging.

Dr. Sergeant planlegger å undersøke om det er forskjeller i holdningen til naturlig blonde og de som farger håret blondt. Han ønsker også å undersøke menn, og hvilken effekt endring av hårfarge har på de.

Brunetter mest suksessfulle
Annen forskning viser derimot, at selv om blondiner har det morsomt, oppnår de mindre suksess i jobbsammenhenger sammenlignet med brunetter.

Brunetter tjener også bedre og har større sannsynlighet for å gifte seg med en mangemillionær, viser undersøkelser.

De har mest sex
Den gode nyheten for rødhårede kvinner, er at de visstnok skal ha det beste sexlivet. En tysk undersøkelse viste nemlig at rødhårede hadde flere sexpartnere og sex oftere enn gjennomsnittet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Annonsebilag