*Nettavisen* Nyheter.

Blondinens IQ-bløff

Chattevertinne Line Victoria Husby hevdet hun er Mensa-medlem. Nå er bløffen avslørt.

20.03.06 16:39

(SIDE2): Både VG, Radio Energy, side2 og TV 2s egen internavis «Trålposen» har blitt lurt trill rundt av «Sonen»s blonde chattevertinne Line Victoria Husby.

Samtlige gikk fem på da 22-åringen påsto at hun hadde blitt medlem av den eksklusive IQ-klubben Mensa.

Nå er imidlertid bløffen avslørt. Kilder opplyser til side2 at chattevertinnen ikke er medlem. Hun har ikke engang tatt testen.

- Det stemmer. Hele greia var en bløff, bekrefter hun etter å ha blitt konfrontert med opplysningene.

Spiste blekepulver
Den oppsiktsvekkende påstanden om at hun var blitt Mensa-medlem falt i forbindelse med at hun hadde blitt sykemeldt etter å ha spist hårblekingspulver.

- Jeg prøvde å bleike håret innenfra. Der og da merket jeg ingenting, så jeg bare spyttet det ut og gadd ikke skylle munnen engang, sa hun om fadesen.

Og hevdet i samme åndedrag at hun var blitt medlem av Mensa.

Løy for TV 2-kolleger
For å bli medlem i Mensa kreves det at man har gjennomført en godkjent IQ-test med et resultat som er blant de 2 prosent beste i befolkningen.

- Resultatet ble at jeg nå er inne blant de to prosentene. Heldigvis! skrøt hun til internavisen, som viet stor plass til «IQ-dama i Sonen».

Nå ber hun tynt om unnskyldning.

- Jeg fikk jævlig vondt i hjertet etterpå. Særlig fordi jeg løy til mine kolleger. Jeg tror enkelte er litt skuffet over meg, men håper de tar det for hva det var. Nemlig en spøk.

«Vi syntes det hele var en morsom spøk.»

Line Victoria Husby

Holdt fast ved bløffen
Hele forrige uke hevdet Line Victoria hårdnakket at hun var medlem, men klarte likevel ikke fremdrive medlemskortet.

- Jeg har rotet det bort, påsto hun gjentatte ganger.

Overfor side2 opplyser hun i dag at IQ-bløffen var en del av et stunt i en programpost på «Sonen», som kalles «Utfordringen».

Hennes medprogramleder utfordret henne til å overbevise folk om at hun var blitt Mensa-medlem.

«Dette undergraver journalisters troverdighet»

Reportasjeleder
Gaute Tyssebotn, side2

Interne reaksjoner i TV 2
- Jeg satte mange kluter inn for at folk skulle tro det, og det var faktisk ingen som ba om noe slags form for bevis. Vi syntes det hele var en morsom spøk, og spesielt morsomt at flere faktisk publiserte saken, det var jo det som var målet, sier hun.

Etter det side2 erfarer, syns slett ikke alle det var like morsomt. Internt i TV 2 skal det ha blitt møtt med stor undring at en ansatt i TV 2 Interaktiv gikk ut i internavisen med usannheter.

Ingen i TV 2s informasjonsavdeling ønsker å kommentere saken.

- Undergraver troverdighet
Reportasjeleder Gaute Tyssebotn i side2 reagerer på fremgangsmåten til Line Victoria Husby:

- At intervjuobjekter farer med ren løgn er jo svært uheldig. Det er med på å undergrave både journalistenes og hele publikasjonens troverdighet. Dette tilfellet er jo ekstra uheldig for oss ettersom det er en person som jobber her på huset som har kommet med usannheter, sier Tyssebotn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag