Blondiner har best sex

De har også størst sjanse til å gifte seg til rikdom, men de er ikke like smarte som brunettene. Det mener i hvert fall kvinnene selv. Hva mener du? Les mer og si din mening her.

20.02.04 10:44

«Blondes have more fun» sies det, men mange kvinner mener at det i lengden lønner seg å være brunette, viser en undersøkelse gjennomført av nettstedet Femail.

HTML EMBED

Mange av kjendisene har den siste tiden endret hårfarge og gått fra blondiner til brunetter. Først ute var Madonna og hun har fått selskap av blant andre Christina Aguilera og Sarah Jessica Parker. Det kan bidra til at de blir oppfattet som mer seriøse.

Ifølge undersøkelsen oppfattes nemlig kvinner med mørkt hår som mer intelligente, pålitelige og sofistikerte enn sine blonde medsøstere. Derfor har de også større sjanse for å lykkes med karrieren og få de beste jobbene.

Oppfattes som naive
De fleste tror også at selv om blondiner har det beste sexlivet er det brunettene som lykkes best i langvarige forhold og ekteskap.

Det er 1.000 kvinner som har svart på spørsmål om hvordan de oppfatter blondiner og brunetter. Flertallet tror at blondiner har størst sjanse til å få et godt sexliv, gifte seg til rikdom og lykkes innenfor showbiz. Men det er bare syv prosent som mener at blondinene er pålitelige. Brunettene ses på som smartere og mer profesjonelle.

- Vi assosierer blondiner med ungdommelighet og det er ikke alltid positivt. De ses ofte på som naive og som noen man ikke kan ta på alvor. Brunetter er derimot seriøse karrieretyper, sier psykologen Linda Papadopoulos i en kommentar til undersøkelsen.

- Selv om vi innerst inne vet at hårfargen ikke har noen betydning, spiller den en stor rolle i våre liv, sier hun.

Er det forskjell mellom blondiner og brunetter, eller er det bare fordommer og misunnelse som har skapt denne myten? Si din mening i diskusjonsforumet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.