RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bloomberg tar opp kampen mot våpenlobbyen

Washington (NTB-AFP): New Yorks borgermester Michael Bloomberg tar opp kampen mot den mektige våpenlobbyen og vil i første omgang bruker 70 millioner kroner på en annonsekampanje.

Mangemilliardæren Bloomberg mener at det er på høy tid å skjerpe våpenlovene i USA, og annonsekampanjen tar til orde for grundigere bakgrunnssjekk av dem som vil kjøpe våpen.

- Vi kommer til å publisere annonser over hele landet. Vi skal ringe rundt. Vi forsøker å gjøre alt for å vise senatorene at det er dette folk vil ha, sier Bloomberg.

- Jeg tror knapt vi har hatt en eneste sak der folket har sagt så tydelig ifra, uten at Kongressen til slutt har forstått det og gjort det riktige, sier han.

- Dersom 90 prosent av befolkningen ønsker noe, og representantene deres stemmer imot, er det bare rett og rimelig at de må betale prisen, sier Bloomberg med klar adresse til neste års kongressvalg.

Lederen av den mektige lobbygruppen National Rifle Association, Wayne LaPierre, bare blåser av Bloombergs varslede mobilisering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere