Blottet for skrupler

- Det er noe hele tiden i en familie... noe skjer hele tiden, og i slutten av dagen skal man gjerne pule. Hvordan får man det til?

03.10.06 07:53

(SIDE2): Christine Koht spør og er på saken. I flere uker har hun infiltrert forskjellige norske familier. Alt fra småbarnsforeldre til muslimer og homofile i jakten på forståelse for hverdagslivet i de tusen hjem.

Dette er et program som i høy grad gir næring til folk sin naturlige nysgjerrighet om hvordan ting er i andre familier. I åpningsprogrammet ble vi blant annet bedre kjent med familien Evensen og Moltu på 22 og 23 år som venter barn. Det er ganske utrolig hvor mye humor og underholdning man kan få ut av å se på noen spise taco.

«Koht i familien» sørger for å mate oss med en helt haug med unyttig informasjon. Vi får ta del i en hverdag full av små trivielle problemer, luksusproblemer av ymse slag som hvordan man bør skjære tynne skiver av en agurk eller hvor krise det er når noen heller cola feil i glasset.

En ting som begynte å irritere meg en dog var at stressnivået med det å se på programmet var relativt høy. Det er et ekstremt høyt tempo, et maraton av kjappe kommentarer og humoristiske klipp. Det går faktisk så fort at man verken rekker å blunke eller å le. Humoren sådan minner meg litt om Gilmore Girls på TVNorge. Det holder i massevis med en halvtime om gangen.

Det skal likevel mye til for ikke å måtte trekke på smilebåndet av alle de sprø påfunnene. Latteren til Christine Koht er ekstremt smittsom, selvironien, og ikke minst tålmodigheten hennes er særdeles beundringsverdig. En annen ting som gjør Christine Koht såpass sjarmerende er at hun tilsynelatende ikke eier skrupler eller ser på noe som tabu.

When in Rome¿

Dette er på ingen måte bare en dokumentar om norske familier. Frøken Koht deltar aktivt i familien, tar seg til rette, slenger bena på bordet og legger seg oppi barneoppdragelse og matlaging. Alle de tingene som aller helst er forbeholdt kjernefamilien.

Dette programmet er utrolig underholdende for oss som enten er på vei inn i en etablererfase, eller som lever et etablert liv. Jeg tror ikke at dette programmet appelerer til den yngre garde i samme grad, og det forundrer meg ikke om noen tørrfisker bare vil si at programmet var teit, flåsete og banalt.

Jeg lo godt flere ganger, men fikk en smule hodepine av det høye tempoet. Christine Koht ønsker å formidle så mye informasjon på en og samme gang, at jeg er redd for at det er mange av ideéne og poengene som forsvinner litt i tankegangen; uten at de ordentlig formidles til oss som seere.

Tross et høyt støynivå, så er temaet og underholdningsnivået såpass høyt og interessant at jeg velger å holde meg på den positive siden av skalaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.