RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blystad laster opp med store bulkskip(Ny)

Sist oppdatert:
Investor og skipsreder Arne Blystad ser ut til å ha fått en kraftig appetitt for store bulkskip på nyåret. I løpet av to uker skal han ha kjøpt to eldre capesize-bulkskip
Korreksjon: Cape'en Great Moon er kjøpt av Lars Wenaas, ikke Blystad

Tre eldre bulkskip har blitt plukket opp av norsk kjøpere og alle er over 20 år gamle bulkskip i capesizesegmentet. To av skipene skal være kjøpt med lange bareboatkontrakter tilbake til selger, sørkoreanske Seayng Shipping.

De gjelder skipene Great Moon og Great Mars som ifølge skipsmeglerrapporter er bygget i henholdsvis 1984 og 1983. Lars Wenaas og Arne Blystad skal ha gitt henholdsvis 21,5 millioner og 20 millioner dollar for skipene som er på 145.000 og 140.000 dødvekttonn.

Wenaas har ifølge Dagens Næringsliv sikret seg en seks år lang kontrakt for Great Moon tilbake til selger. Skipsmeglerrapproter viser at Blystad skal ha fått en treårig kontrakt fro Great Mars.

Det tredje skipet skal også ha Blystad som kjøper, og er den 1984-bygde capesize'en Daghild. Blystad skal ifølge meglerrapporter ha gitt 27 millioner dollar for skipet som er på 160.000 dødvekttonn.

Arne Blystad var i dag ikke tilgjengelig for kommentar til kjøpene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere