RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøndene kritisk til fjerning av arveavgiften

Oslo (NTB): Regjeringens forslag om å fjerne arveavgiften vil føre til en skatteskjerpelse på en halv million kroner per gårdsbruk, mener Norges Bondelag.

Forslaget om å avskaffe arveavgiften blir godt mottatt i NHO, men utregninger som Bondelaget har fått utført, viser at effekten vil bli en kraftig skatteskjerping for bøndene, skriver Nationen.

Årsaken er at endringen vil føre til en kraftig reduksjon i avskrivningsgrunnlaget på gårdsbrukene ved generasjonsskifter, noe som gir høyere framtidig skatt. Skjerpelsen er rundt en halv million kroner netto per bruk med aktiv drift. Samlet blir det om lag én milliard kroner for jordbruket årlig.

- Rundt én milliard kroner i skatteskjerping per år for jordbruket er et vanvittig stort beløp. Det kan ikke være annet enn et arbeidsuhell fra regjeringens side. Høyre og Frp har en klar profil om å styrke næringslivet og gi skattelette. Jeg har derfor stor tillit til at de rydder opp i dette, sier generalsekretær Per Skorge i Norges Bondelag til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere