RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøndene vil ha mer toll på utenlandsk kjøtt og grønt

Oslo (NTB): De norske bøndenes organisasjoner krever enda større tolløkninger på utenlandsk kjøtt og grønt når jordbruksoppgjøret starter fredag.

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag samordnet tirsdag sine krav i årets oppgjør. Kravene skal legges fram for forhandlingsmotparten staten fredag, skriver Dagens Næringsliv.

Bøndene og småbrukerne tar utgangspunkt i regjeringens mål om å øke selvforsyning med norskproduserte råvarer. Dermed ser de også grunn til å kreve mer toll på kjøtt som importeres til Norge.

De siste årene har særlig kjøttimporten økt. Bondeorganisasjonene ønsker å vri støtte fra antall dyr som holdes, til mengde levert slakt. Målet er å stimulere til større besetninger, stordriftsfordel og bedre økonomi i norsk kjøttproduksjon. Støtte bør også vris til å premiere kvalitet, mener organisasjonene.

- Det er også rom for å øke tollen ytterligere på filet og på lam, sier Småbrukarlagets assisterende generalsekretær John Petter Løvstad.

Ifølge avisen mener Bondelaget dessuten at det finnes tilsvarende muligheter til å øke toll på grønnsaker og frukt uten å komme i konflikt med internasjonale avtaler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere