Gå til sidens hovedinnhold

BNL: Boligutbyggingen er feilslått

Oslo (NTB): Det bygges for få nye boliger, det bygges for sakte og det bygges på feil måte, mener Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL).

Sandnes sier til Dagens Næringsliv at systemet rundt boligutbygging ikke fungerer. Selv om prognosene tilsier 33.000 nye boliger i år og 35.000 neste år, er det for lite, mener BNL-direktøren.

- For å holde tritt med befolkningsveksten bør det bygges minst 38.000 boliger i året, sier han og viser til Statistisk sentralbyrås prognoser som viser at gapet mellom befolkningsvekst og antatt boligbehov og igangsatt boligbygging er større enn noensinne.

Han mener arbeidsinnvandring, høyere krav til standard og flere mindre husholdninger gjør behovet nå enda større enn i etterkrigsårene.

Sandnes er oppgitt over det han mener er elendige rammer for fornuftig boligutbygging. Samspillet mellom stat, fylke, kommune, innsigelsesmyndigheter og utbyggerne selv fungerer for dårlig, mener han.

- Partene må tidligere inn, og innspillene må forplikte. Samtidig må innspillene koordineres, sier BNL-direktøren. (©NTB)