RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bo som en konge

Tenk deg å bli behandlet som en konge for en natt i disse omgivelsene.
Tenk deg å bli behandlet som en konge for en natt i disse omgivelsene. (Emirates Palace)
Sist oppdatert:
Minst én gang i livet bør du unne deg å leve som en konge. Da er det bare et skikkelig palass som gjelder.

HTML EMBED

De rike oljelandene i Midt-Østen er ikke kjent for sitt måtehold. Det kan synes som om de svir av milliardene like fort som det tar å pumpe opp det svarte gullet som har gjort dem så grenseløst rike.

De enorme oljereservene varer dog ikke evig, noe de samme landene har begynt å innse. I De forente arabiske emirater satses det for eksempel voldsomt på turisme. Dubai er ett eksempel, Abu Dhabi et annet.

Sistnevnte er kommet litt i skyggen av førstnevnte, men i motsetning til Dubai har Abu Dhabi fremdeles store reserver under bakken. Emiratet har heller ikke som Dubai tatt helt av, bortsett kanskje fra når det gjelder det gedigne Emirates Palace. Og da gjorde de det til gangs.

Tre år, og mer enn 20 000 arbeidere, tok det å ferdigstille palasset. Her er det gullkraner i alle rom, og suiter på opptil 680 kvadratmeter. For eksempel fortæres det hele fem kilo spiselig gull i året i hotellets desserter alene, og det er 1,3 km mellom de ytterste vingene. De mer enn 25 milliardene det hele kostet regner ikke byggherren med å tjene inn i overskuelig fremtid. Selv ikke med en rompris på 65 000 kroner natten i The Palace Grand Suite.

Emirates palace liten
Emirates palace liten
Det er kongelig velkomst på Emirates Palace.

Vakre hotellpalasser

1. Taj Mahal Palace & Tower, India

Det gedigne hotellet Taj Mahal Palace & Tower i Mumbai i såkalt indogotisk stil har huset størrelser som Bill Clinton, det norske kongeparet og bandmedlemmene i The Beatles og Deep Purple. Byggherren Jamsedji Tata skal angivelig ha bygget hotellet i ren trass, etter at han ble avvist i byens tidligere storhotell, Watson’s Hotel.

2. Gritti Palace, Italia

Gritti Palace ble oppført allerede i 1525 som residens for doge (bystatsoverhode) Andrea Gritti av Venezia. Hotellet har en strålende beliggenhet med utsikt over Canal Grande, med kort gåavstand fra Markusplassen. Hotellet er i dag en del av Starwood-kjedens Luxury Collection. Hotellet blir for øyeblikket restaurert, men åpner igjen til neste år.

gritty palace
gritty palace
Spis forkosten din med denne utsikten.

3. The Palace of the Lost City, Sør-Afrika

Det gedigne hotellet The Palace of the Lost City i Sør-Afrikas underholdningsby Sun City er bygget over de angivelige restene av et palass som i oldtiden tilhørte en nordafrikansk konge. Palasset ble ifølge legenden fullstendig ødelagt av et jordskjelv. Dagens bygg er ingen kopi, snarere en forestilling over hvordan palasset kan ha sett ut. Litt jugend, litt Gaudí – og en stor dose kitsch á la Disney, men like fullt spektakulært.

lost city 2 liten
lost city 2 liten
Palasset ligger vakkert til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere