RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bo Xilai anker dommen

Beijing (NTB-Reuters-AFP): Den kinesiske politikeren Bo Xilai anker dommen på livsvarig fengsel for korrupsjon. Behandlingen av anken kan ta opp til to måneder, ifølge en kilde med kjennskap til prosessen.

Bo ble søndag dømt til fengsel på livstid for korrupsjon, bestikkelser og maktmisbruk. Han har gitt domstolen i byen Jinan øst i Kina beskjed om at dommen blir anket, sa en ikke navngitt person som er kjent med saken mandag.

- Anken er allerede sendt inn, tilføyde denne personen. Bo satt før sitt fall fra makten i det kinesiske kommunistpartiets Politbyrå, som har 25 medlemmer og regnes som landets mektigste politiske organ.

Anken vil ifølge observatører i Beijing neppe bli tatt til følge av det kinesiske rettsvesenet. Kinesiske domstoler kontrolleres i praksis av det regjerende kommunistpartiet, som vanligvis får viljen sin i slike saker.

Bo Xilai var en populær politiker med en uvanlig åpen og karismatisk stil, men hans ærgjerrighet skapte bekymring på topplan i partiet. Han er den høyest rangerte politikeren som er blitt stilt for retten i Kina på flere tiår. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere