RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bo Xilais kone tiltalt for drap

Beijing (NTB-AFP): Gu Kailai, kona til den avsatte kinesiske toppolitikeren Bo Xilai, er tiltalt for drapet på en britisk forretningsmann, ifølge kinesiske medier.

Kinesiske myndigheter har tatt ut tiltale mot Kailai og familiens ansatte Zhnag Xiaojun. De er tiltalt for å ha forgiftet og drept britiske Neil Heywood (41), skriver det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

- Bevisene for de to tiltaltes lovbrudd er tydelige og omfattende. De skal derfor tiltales for forsettlig drap, skriver Xinhua.

Drapet ble angivelig beordret for å hindre at Heywood avslørte Gus planer om å flytte penger til utlandet, ifølge politikilder nyhetsbyrået Reuters snakket med i april.

Maktkampen rundt Bo Xilai har vakt stor oppsikt også internasjonalt. Bo ble i mars avsatt fra stillingen som partisjef i Chongqing, en av Kinas største byer, og senere suspendert fra kommunistpartiets topporgan politbyrået.

Den offisielle forklaringen var «alvorlige disiplinærbrudd», en betegnelse som gjerne brukes om korrupsjon. Kommentatorer kaller avskjedigelsen av Bo for noe av det mest oppsiktsvekkende som har skjedd i kinesisk politikk på lenge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere