RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bo Xilais politisjef stilt for retten i Kina

Chengdu (NTB-AFP): Den tidligere politisjefen i millionbyen Chongqing utløste den største politiske skandalen i Kinas kommunistparti på flere tiår da han søkte tilflukt i et amerikansk konsulat i vinter. Mandag ble han stilt for retten.

Rettssaken mot Wang Lijun startet for lukket rett mandag morgen, opplyser den tidligere politisjefens forsvarer Wang Yuncai. Saken skulle etter planen fortsette for åpen rett tirsdag.

Wang Lijun er ifølge kinesiske medier tiltalt for å ha hoppet av, for å ha stått bak ulovlig overvåking, og for å ha mottatt bestikkelser.

Bakgrunnen for anklagene er at Wang skal ha hjulpet Gu Kailai, kona til den kinesiske stjernepolitikeren Bo Xilai, til å skjule drapet på den britiske forretningsmannen Neil Heywood i november i fjor.

Da han i kjølvannet av dette fikk sparken som politisjef, søkte Wang tilflukt i USAs konsulat i Chengdu i mer enn ett døgn. Det ble startskuddet for opprullingen av den politiske skandalen.

Gu ble i august dømt for drapet. Bo er på sin side blitt avsatt som leder for kommunistpartiet i Chongqing og suspendert fra politbyrået. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere