Gå til sidens hovedinnhold

Bobler og alarmer

Oslo Montesorri skole var godt representert under årets elevbedriftsmesse og hentet hjem flere utmerkelser.

Kastellet/Skådalen: Prøv å ta håndtaket ned, sier Håkon Nordberg.
Han peker mot et håndtak som er montert til noe som likner faretruende på en skummel, strømførende alarm.
Eh ... jeg tør ikke!
Den er ikke farlig. Det gjør ikke vondt, lokker han. Til slutt må han innse at avisens utsendte er så skeptisk at han selv må demonstrere alarminnretningen som er kalt Søte drømmer.

Varsling


Det hele begynte med at mamma overrasket meg da jeg laget en gave til henne. Gaven ble ikke lengre noen overraskelse, og jeg kom på at det ville være en godt idé med noe på døren som varslet om noen kom inn døren, forteller Victoria Sundvor.
Men også barn som er redd for spøkelser kan bruke den. Da får de søte drømmer igjen, smiler Håvard.

På parketten

Alarmen kan også brukes til å varsle om det renner vann fra oppvaskbenken ned på parketten. Det er jo ingen som vil ødelegge parketten sin med vann? spør Håvard retorisk, men blidt.
Håvard Nordberg, Victoria Sundvor og Amalie Skau Jakobsen går i 8. klasse på Oslo Montesorri skole og har utviklet ideen sin mest ved bruk av kunnskap fra natutrfag- og mattetimene. Denne dagen har de tatt turen til Kastellet skole på Nordstrand der de deltar på årets elevmesse. 46 elevbedrifter fra hele byen konkurrerer mot hverandre om heder og utmerkelser.
Når vi først fant ut hvordan vi skulle lage mekanikken inni var det kjempeenkelt, sier de tre, som har fått litt hjelp av naturfaglæreren til å videreutvikle ideen sin.

Fargerikt

Dette må handle om såpe?
På bordet hos Team Bubble ligger det såpestykker i all regnbuens farger, og veggene bak er dekorert med lyseblå og hvite ballonger.
Faktisk ikke! hevder Sophie Kilaas. Og så forteller hun at såpesalg er det elevbedriften driver for å støtte en menighet i Bintan i Indonesia.
Kirke
Jeg har vært der to ganger. En venninne vil vise meg kirken de hadde og tok meg med opp i et leilighetskompleks. På loftet var det en slags kummerlig kirke. Så tenkte jeg at det hadde vært fint om vi kunne samle inn penger, slik at de kan bygge en kirke der barna kan være mens foreldrene deres jobber, forteller en engasjert Sophie.
I den nye kirken skal mennesker fra alle religioner kunne møtes for å synge og be, og den skal huse en søndagsskole.
Spphie har fått med seg fem andre på ideen, og først tenkte jentene å samle inn penger ved å selge boller.
Men så fant vi ut at det skulle være noe mer varig, forteller Sophie videre. Siden Hannah Hurvenes hadde såpeformer, og såpe både lukter godt og er pent å se på, valgte de å sette i gang med såpeproduksjon.
Jentene har skaffet seg avslag på produkter fra Saape og bruker flittig e-post for å få nå nye kunder. Du kan få vite mer om prosjektet ved å kontakte dem på teambubbleintanhotmail.com.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller