RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bodø gransker Adecco

Sist oppdatert:
Bodø kommune er i full gang med kartlegging av tjenestene den kjøper av Adecco.

Årlig kjøper Bodø kommune vikartjenester av Adecco for 4,5 millioner kroner. Avtalen mellom bemanningsbyrået og kommunen dreier seg om vikartjenester innen helse.

I kjølvannet av de nasjonale avsløringene om sosial dumping og ulovlig overtid, har kommunen satt i gang tiltak for å kartlegge situasjonen i Bodø, melder Avisa Nordland.

Dokumenteres
- Vi har bedt Adecco legge fram dokumentasjon, blant annet timelister og lønn til vikarene, sier innkjøpssjef i Bodø kommune, Øystein Nilsen.

- De har gode rutiner, så det bør være en enkel sak for dem, sier Nilsen.

- Vurderer dere å si opp avtalen med Adecco?

- Ikke foreløpig
Først skal vi foreta en skikkelig vurdering av situasjonen. Så får vi se hva som skjer, sier Nilsen.

Svekket omdømme. Leder for helse- og sosialkomiteen, Hild Marit Olsen (Ap), sier kommunen vurderer situasjonen fortløpende.

- Vi har tatt kontakt med samtlige 25 virksomhetsledere for å kartlegge bruken av vikarer og har allerede fått noen svar. Vi håper jo at alt er i orden. Samtidig har Adecco fått sitt omdømme kraftig svekket. Skal vi kutte Adecco, må vi finne vikarer et annet sted. Det som er helt sikkert, er at dette blir et tema på komitémøtet 10. mars, sier Olsen.

Kommunaldirektør Ingunn Lie Mosti, sier at det er kommunen som har ansvar for lønn og arbeidsforhold, mens Adecco som skal se til at dette gjøres rett.

- Sier vi opp avtalen med Adecco, mister vi sommervikarene. Og avtalene om ferieavviklingen er allerede gjort. Uten vikarene fra Adecco, går det ikke rundt, så det er klart virksomhetene er redde for å miste dem, sier Lie Mosti.

- Virksomhetene får kun en faktura fra Adecco med krav om utbetaling av en sum. De vet ikke hvilke timer eller vakter dette gjelder. Derfor avventer vi og tar for gitt av Adecco driver på lovlig vis, sier Ingunn Lie Mosti.

Vil rydde opp
- Vi ønsker dialog med Bodø kommune og gjør det vi kan for å trygge dem om at Adecco er en stor og seriøs aktør, sier informasjonssjef i Adecco Norge, Anne-Stine Talseth.

- Vår prioritet er å rydde opp. Å vise at Adecco ønsker å følge lover og regler i arbeidslivet. Adecco tar den situasjonen svært alvorlig. Vi har opprettet to granskningsgrupper for å sikre full oversikt over alle forhold i Adecco Helse. I tillegg har vi full gjennomgang av resten av Adecco-systemet for å sikre at lønns- og arbeidsvilkår er slik de skal være. Skulle de dukke opp avvik, vil disse lukkes umiddelbart, sier Talseth.

Les flere saker i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere