RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bodø står på for å bli hovedbase

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Bodø gir ikke opp kampen om å bli hovedbase for de nye kampflyene, selv om regjeringspartiene Ap og Sp går for Ørland i kombinasjon med en framskutt rolle for Evenes.

Fredag var ordfører Ole-Henrik Hjartøy (H) i Oslo for å tale Bodøs sak overfor politikere og presse, godt assistert av kommunikasjonsrådgiver Geelmuyden.Kiese. Han skulle også møte partileder Erna Solberg.

Høyre har ikke tatt stilling til basespørsmålet, men avventer regjeringens forslag til Stortinget. Det er varslet rett før påske.

- Kanskje er vi litt sent ute, men så har da også Arbeiderpartiet i siste øyeblikk kastet fram en tobaseløsning med Ørland og Evenes, uten at den er utredet eller kostnadsberegnet. Det har hele tiden vært en forutsetning at det bare skulle være én base for F-35. Nå snakker man plutselig om to, sier Hjartøy.

Bodø-delegasjonen går også i rette med påstanden om at Bodø-alternativet er 3 milliarder kroner dyrere enn Ørland. Og som nok et argument: ordfører Hjartøy mener at saken om baseplassering dreier seg om langt mer enn arbeidsplasser i Bodø.

- Det er ulogisk å trekke den nye generasjonen kampfly ut av Nord-Norge, så lenge regjeringen legger så stor vekt på nærvær i sin nordområdepolitikk. Vi ser jo også at andre land viser økt interesse for disse områdene. Det gjør beslutningen enda mer uforståelig, sier Hjartøy. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere